Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás rakott karfiol Tandi konyhájából

Diétás rakott karfiol Tandi konyhájából
Diétás rakott karfiol Tandi konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges hozzávalókból finomat. :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első körben megfőzzük a karfiolt, sós, ételízesítős vízben, épphogy roppanósra. Én most mirelit karfiolt használtam, de természetesen ugyanígy járunk el a friss karfiollal is. Amíg fő, a darált húsból sóval, borssal gombócokat formázunk (nekem 12 db lett).
  2. A golyókat serpenyőben megpirítjuk egy kiskanál tetszés szerinti zsiradékon.
  3. Egy jénai tálat kiolajozunk vékonyan (vagy ha van olajspray, kapjuk elő gyorsan). Beletesszük a karfiol 2/3 részét, majd közéjük ültetjük a gombóckákat. Megszórjuk a karikára vágott újhagymával, majd beterítjük a maradék karfiollal.
  4. Megcsináljuk az öntetet: a tejszínt, a tojásokat (ha kicsi a tojás, lehet 3 is) és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint picit sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a karfiolra. Megszórjuk a zsírszegény reszelt sajttal és a teljes kiőrlésű zsemlemorzsával.
  5. 180 fokos sütőben pirulásig sütjük. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 330
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tandi

Mióta szakács: 2014.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsírszegény rakott karfiol

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

756
karfiol 60 dkg
darált sertéshús 40 dkg
tojás 2 db
krémsajt 5 dkg
főzőtejszín 100 ml
edami sajt 5 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
újhagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál