r
Nosalty Logó

Baconos rakott karfiol Sorna konyhájából

NS
Baconos rakott karfiol Sorna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

466
Kalória
16.9g
Fehérje
9g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
162.6g
Víz
107.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4798.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    650.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük.
  3. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra.
  5. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon szép karfiolt sikerült vennünk, de leves másból készült, rántani nem akartam, így ezt találtuk ki. :)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek