Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconos rakott karfiol Sorna konyhájából

Baconos rakott karfiol Sorna konyhájából
Baconos rakott karfiol Sorna konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép karfiolt sikerült vennünk, de leves másból készült, rántani nem akartam, így ezt találtuk ki. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük.
  3. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra.
  5. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 830
elküldve: 13
receptkönyvben: 288
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

sorna86

Mióta szakács: 2013.10.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol baconnal, tejfölös rakott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
karfiol 1 közepes db
tejföl 6 ek
főzőtejszín 200 ml
trappista sajt 10 dkg
bacon 12 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek