Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis Stefánia gazdagon

Hamis Stefánia gazdagon
Hamis Stefánia gazdagon
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na ez történik, amikor fasírtot tervezek, majd rájövök, hogy a húson, tojáson és hagymán kívül nincs itthon hozzá semmi.... Improvizáltam, és finom lett!!! Amellett pedig, hogy finom, gluténmentes diétába is beilleszthető.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez egy igen lágy fasírt. Aki kicsit sűrűbben, tömörebben szereti, készítse kevesebb tojással és kevesebb vízzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk a masszát. A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és megmosott paprikákat aprítógépben vagy vágódeszkán apróra vágjuk. A darált húshoz adjuk a zöldségkeveréket, a tojásokat, a keményítőt, sózzuk, borsozzuk, és fél bögre vízzel alaposan összegyúrjuk.
  2. Őzgerinc- vagy gyümölcskenyérformát kizsírozunk, és beleterítjük a masszát.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy órán át lassan, kis/közepes lángon sütjük alufólia alatt (az idő sütőnként eltérhet; az enyém régi és nagyon éget, ezért talán kicsit túl óvatosan sütöttem tűpróbáig). Amikor tűpróbánál már nem ragad rá a massza, levesszük az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét.
  4. Rizzsel vagy hagymás tört burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 257
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírt, egybesült fasírt, gluténmentes fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

428
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kápia paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
tojás 3 db
burgonyakeményítő 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sertészsír 3 dkg
víz 1 dl