r
Nosalty Logó

Diabetikus túrós és mákos tekercs

NS
Diabetikus túrós és mákos tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

608
Kalória
19.8g
Fehérje
50g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
127.9g
Víz
43.7g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 4861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10656.1 g
  • Cink
    1316 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    3254 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    2864 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1023.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 4861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.1 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 csomag tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtunk, és megszórjuk a mákos töltelékkel.
  2. A mákos töltelékhez a mákot megdaráljuk, belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk az édesítő folyadékot, és alaposan elkeverjük.
  3. A kinyújtott tésztára egyenletesen rászórjuk. Az almákat lereszeljük, és rászórjuk a mákra. Ha túlságosan sok leve lenne, picit kicsavarhatjuk, de ne nagyon, nehogy száraz legyen a sütemény.
  4. Ezután a tésztát óvatosan feltekerjük, mint a rétest. Egy nagyobb tepsit az étolajjal alaposan kikenünk, és belehelyezzük a mákos tekercset.
  5. 1 csomag tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtunk, és megszórjuk a túrós töltelékkel.
  6. A túrós töltelékhez a túrót a margarinnal egy villával alaposan összetörjük. Belereszeljük a narancs héját (aki nem szereti, használhat citromot is), hozzáadjuk a fahéjat, vanília aromát, az édesítő folyadékot, és a tejfölt.
  7. Alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a mazsolát is.
  8. Kicsit állni hagyjuk, majd ha túl száraznak ítélnénk, tehetünk bele még egy kevéske tejfölt.
  9. Ezzel a töltelékkel egyenletesen befedjük a tésztát, majd óvatosan, mint a rétest feltekerjük. A mákos tekercs mellé helyezzük a kiolajozott tepsibe. A tészták tetejét megkenjük egy tojás felvert sárgájával, hogy szép piros-barnára süljön. A túrósat villával meg is szurkálhatjuk utána, hogy a keletkezett gőz ki tudjon jönni, és a tészta ne töredezzen szét.
  10. A sütőt előmelegítjük 220 C fokra, majd behelyezzük a süteményt. 20 percig ezen a hőfokon, majd további 15 percig 175 fokon sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
  11. A tepsiben hagyjuk hűlni, és langyosan vagy hidegen szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Egy borongós őszi napon, mikor az embernek semmi kedve bonyolult dolgokat sütni-főzni, kiváló csemegét készíthet belőle nagyon hamar.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek