Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvarózsa

Szilvarózsa
Szilvarózsa
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk az almarózsa, gyakran készítem a gyerekekkel. Gondoltam szilával sem lehet rossz, hát nem tévedtem. Finom és mutatós desszert lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A rózsákat muffinformában is megsüthetjük, akkor biztosan nem nyílik szét a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd keresztben 3-4 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A szilvát kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük. A szilvaszeleteket a tésztacsíkokra rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk a cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével.
  3. Majd a csíkokat egyesével szorosan feltekerjük. A tészta végét kicsit összecsípjük, így nem nyílik szét sütés közben.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 25-30 percig sütjük.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 059
elküldve: 10
receptkönyvben: 622
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yve
Yve / Yve Wed, 2011-08-31 06:34

Gyönyörűek lettek a "próba"rózsák múlt héten és ízre is elégedett vagyok. Ma ajándékként készül.
Nagyon köszönöm!

rega
rega Fri, 2011-08-26 10:44

Nagyon-nagyon guszta, már érzem az illatát! ...nyami...
Holnap meg is sütöm! (A biztonság kedvéért muffin sütőben)
Köszi a receptet!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Sun, 2010-09-12 15:36

Éppen sül a süti, szerintem velem van a baj, azért nem sikerült, (legalábbis látványra) elég szerencsétlenkék lettek. Kidőltek, elfolytak. Azt hiszem, ügyetlen vagyok. Remélem legalább ízre finomak lesznek.

parfom
parfom Sat, 2010-09-11 23:07

Kedves Vica!
Megsutottem a sutid,legalabb olyan finom lett,mint amilyen gusztusos!
Tedd "zsebre" a dicsereteinket ezert a fincsi sutiert,es legyen szep a hetveged is!
Szivelyes udvozlettel:Julia

parfom
parfom Sat, 2010-09-11 23:01

Kedves Zuzu!
Sikerult a recept torlese,az altalad leirt modszerrel!Koszonom szepen!

Vica
Vica / Vica Sat, 2010-09-11 17:11

Kedves Ildibildi.
Ez egy jó kérdés nekem leveles -vajas tészám volt itthon:-)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-09-11 11:18

A nézettségen nem csodálkozom, nagyon-nagyon jól néz ki! Még a hétvégén megcsinálom, épp van itthon szivám hozzá. Köszi a recit! :-) Üdv.: Éva

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sat, 2010-09-11 08:18

Nem vagyok egy nagy szakács, ezért tanácsra szorulok. Használod al eveles tészta kifejezést és a vajas tészta kifejezést is. Nekem vajas tésztám van itthon. Ez a két tészta ugyan az, vagy pedig elírás? Várom válaszod, mert ma elkészíteném. Kőszi!

Vica
Vica / Vica Fri, 2010-09-10 20:16

Köszönöm a kiemelést és a dicsérő szavakat,nagyon megtisztelő.

parfom
parfom Fri, 2010-09-10 15:02

Kedves Vica!
Nagyon szep,gusztusos a sutid!Bekerult a receptgyujtemenyembe,meg fogom sutni!Kituno az oldal,egyetlen gond;nem lehet torolni a mar feleslegesse valt recepteket a gyujtemenybol!!!A weboldal hivatalos szerkesztoi figyelmebe ajanlom ezt a problemat;,kerem tegyenek egy torles cimszot is a szerkesztes rovathoz,amire kattintva megoldhato lenne a torles,/vagy valami hasonlo,egyszerut/ !Amennyiben ezt a torles gondot megoldottak,ez lesz szerintem az interneten levo legnivosabb es egyben szamomra legszimpatikusabb gasztronomiai weboldal!Gratulalok minden recept bekuldonek,es koszonom!Tudok es szeretek fozni,sutni,na de "a jo pap is holtig tanul" es itt van mit!Angol nyelvu a laptopom,ezert nincs ekezet.New Yorkban elo,magyar no vagyok,es nagyon orulok,hogy megtalaltam ezt az oldalt!

Zuzu
Zuzu / Zuzu Fri, 2010-09-10 17:10

Kedves parfom!
A nem kivánt recepteket törölheted a receptkönyv szerkesztése cimszóra kattintva,kitörlöd amire már nem tartasz igényt,majd lap alján beküldés gombra kattintasz.
A laptopodat is egyszerűen beállithatod,rákattintasz: control panel/azon belül:clock,language,and region itt kiválasztod a nyelvet és máris van ékezeted.Sokan irunk külföldről,ez is megoldható:))(a hosszú i-t viszont nekem nem sikerült még megtalálnom abban nem tudok segiteni)
üdv:Zuzu

Kedves Vica!
Köszönet ezért a klassz receptért!
üdv:Zuzu

395
leveles tészta 1 csomag
szilva 12 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 tk