Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás csavart koszorú

Áfonyás csavart koszorú
Áfonyás csavart koszorú
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az áfonyát és az egyik újságba találtam rá erre a receptre. Mutatós és könnyű elkészíteni :). Persze ízletes is. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiengedett tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm széles csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (nem baj, ha picit vastagabbra sikerül) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Majd lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral. 
  2. A csíkokat kettesével a lekváros felükkel egymásra fordítunk és megcsavarjuk. 
  3. A korongokat megkenjük tojással és ráhelyezzük a csavart koszorút. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve aranybarnára sütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. 
  5. A koszorú közepébe áfonyalekvárt teszünk. A tetejére tejszinhabot.
  6. Végül az áfonyaszemekkel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 562
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás csavart koszorú, áfonyás tejszínhabos koszorú, áfonyás fészkek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-26 18:57

Kishuszka!Na ez nem semmi-akkor ügyes vagy nagyon!!!Próbálkozzál és lepjél meg, Neked sikerülnie kell!Köszi!Éva-Anyóca

Kishuszka
Kishuszka / Kishuszka Thu, 2010-08-26 18:28

Köszönöm szépen :) Az eredeti szakmám cukrász :) :) de azért próbálkozok mindig szépen csinálni. Van hogy sikerül van hogy nem. :) de nem adom fel addig mig jó nem lesz :) További szép napot:)

653
leveles tészta 1 csomag
áfonyadzsem 4 ek
étkezési keményítő 0.25 evőkanál
áfonyadzsem 20 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 1 ek
áfonya 20 dkg
tojás 1 db