Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés hókifli Fuji konyhájából

Gesztenyés hókifli Fuji konyhájából
Gesztenyés hókifli Fuji konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális karácsonyi aprósütemény, napokkal előbb elkészíthető, díszdobozban szállítva az egész családot végig lehet vele látogatni, és még az utolsó körnél is finom.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Hempergetés

ajánlat

Nekem 32 darab kifli lett ennyi tésztából.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a margarinnal, tojássárgájával, tejföllel, cukorral és sóval összedolgozzuk, majd fél órára hideg helyre tesszük pihenni. Én nem egy nagy gömböcbe gyúrtam, hanem több apróba (maroknyi), hiszen a tészta először a rideg margarin miatt porhanyós, és így könnyebb összedolgozni.
  2. A kis gömböcöket 2-3 részre osztva, kézben tenyérnyi méretűre lapítjuk, és egyesével megtöltjük a gesztenyepürével. Kis töltött kifliket formálunk.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 7-8 perc alatt világosra sütjük.
  4. Vaníliás porcukorba hempergetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 63 787
elküldve: 14
receptkönyvben: 259
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fuji

Mióta szakács: 2010.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kifli, hókifli gesztenyepürével töltve, gesztenyemasszás hókifli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikifeher
vikifeher Wed, 2020-01-01 10:43

Apukám névnapjára készítettem el. Első hókiflim volt. Isteni finom, mindenki dícsérte. Én a kristálycukrot vanilía őrleménnyel (kémcsőre hasonlító dologban kapható) daráltam és abba hempergettem. Köszönöm! Kipróbálom a többi recepted is!

feketegabriella
feketegabriella Tue, 2015-12-29 23:01

szia, mi meg csináltuk a tesómmal karácsonykor, nagyon finom lett:)köszönjük a receptet:)

demene
demene Wed, 2015-12-02 23:09

Dobozba tároltam, csak sajnos a cukor másnapra teljesen beolvadt a sütibe. Mit lehet tenni, hogy szép fehér maradjon tárolás után is?

KJ
KJ Mon, 2015-03-23 23:02

Hát a sütés nekem 20 perc volt. De finom.

854
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 3 ek
cukor 10 dkg
1 késhegynyi
gesztenyemassza 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg