r
Nosalty Logó

Hókifli margóci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margóci
Hókifli margóci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    502.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    213 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4260.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 7607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sót, cukrot hozzáforgatjuk. A tojássárgáját a lisztes anyag közepébe rakjuk, hozzáadjuk az ecetet. A tejfölt úgy adagoljuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk a tésztát, letakarjuk, és 1/4 óráig pihentetjük.
  2. Pihentetés után 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megkenjük olvasztott zsiradékkal, majd liszttel megszórjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál levelesebb lesz a kész kifli. Ezek után szorosan feltekerjük a tésztákat egyenként, és további 1 óra hosszáig pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lekvárt és a dióbelet, és összeforgatjuk.
  4. A pihentetett rudakat felvágjuk kb. 1 ujjnyi szélesen. 1-1 rúdból úgy 15-20 db lesz. Minden darabot kerek formára kinyújtunk, és megtöltjük a krémmel. Kifliket tekerünk belőlük.
  5. Figyelem: A feldarabolt rudakat lefektetjük, és úgy nyújtjuk ki. Kinyújtás után látszanak az erezetek.
  6. Forró sütőben megsütjük, majd sütés után vanília cukros porcukorban megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 47593
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Igen régi recept, amit papíron őrzök, mert még nem láttam ezt a variációt egyetlen szakácskönyvben sem. Egyébként van sztorim is, most jutott eszembe: pénzintézetnél dolgoztam nyugdíjazásom előtt, és évente 1x-2x volt ún. bankos buli, amire a dolgozók készítettek valami saját finomságot is. Az első alkalommal elkészítettem ezt a sütit, és mivel nagy sikere volt, attól kezdve minden alkalomra el kellett készítenem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?