Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni Nyúlszarvas konyhájából

Tócsni Nyúlszarvas konyhájából
Tócsni Nyúlszarvas konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó tócsni sose rossz! Jó ropogósan, teli pakolva sajttal, juhtúrós tejföllel! Összefut tőle a nyál a szájban! És mivel elkészíteni sem bonyolult, sokszor lehet áldozni a lapcsányka oltárán!

hozzávalók / 2 adag

A tócsnihoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tócsnihoz

  1. A meghámozott krumplit lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet (ha szétfolyós, akkor adjuk hozzá még lisztet, a krumpli levesességétől függően), sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
  3. Kiveszünk egy nagyobb gombócot, kinyomkodjuk, és tenyerünkkel körülbelül ujjnyi vastagságú lapot formálunk belőle.
  4. Közepes lángon olajban megsütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük a maradék olajat.

A feltéthez

  1. Összetörjük a juhtúrót, összekeverjük a tejföllel, belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, és rálapátoljuk a tócsnikra.
  2. A szalonnát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, és a reszelt sajttal együtt mehet a krémes tócsnik tetejére.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyúlszarvas

Mióta szakács: 2015.05.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

berét, lapcsányka, tócsni sajttal és juhtúrós tejföllel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1766
burgonya 0.5 kg
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 500 g
sajt 25 dkg
juhtúró 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint