Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni 15. - zelleres

Tócsni 15. - zelleres
Tócsni 15. - zelleres
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Burgonyából, cukkiniből már sokszor csináltam tócsnit. A zeller nálunk nagy kedvenc salátának, rántva stb. A zeller népszerűsítése a célom, akinek nem igazán a kedvence, az is bátran próbálja ki, nem fog csalódni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek húsok mellé, de önállóan is remekül megállja a helyét. Tálalhatjuk tejföllel, különböző fűszerezéssel, de anélkül is nagyon kellemes ízélmény.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük, vagy segítségül hívjuk a konyhai robotgépünket.
  2. Egy tálban felverjük a tojásokat a borssal, sóval, az összezúzott fokhagymával.
  3. Összekeverjük a reszelékekkel és a liszttel.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és egy kanállal halmokat rakunk az olajba, és ellapogatjuk. Lassú tűzön sütjük szép pirosra, ropogósra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 452
elküldve: 4
receptkönyvben: 187
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zelleres tócsni, zelleres lapcsánka, zelleres berét

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

surild
surild Wed, 2013-12-04 20:06

Kedves GubiGabi!
Imádom a zellert, sütni is szoktam grill sütőben egy kis vajjal megkenve, bors, só rá, nagyon finom. A tócsniba (most sütöttem), tettem sárgarépát és egy kicsi almát is, nagyon finom lett, természetesen tojás nélkül. Köszönöm, surild

sántakutya
sántakutya Fri, 2012-08-31 11:28

szia Gubigabi!!

teljesen jó a recepted, ma ebédre elkészítettem 2. fogásnak.
A felénél amikor sütöttem, annyit változtattam, hogy ( a férjem hús evő) 1 szál füstölt virslit hosszában 4 felé vágtam s utána 1/2 cm-s darabokra. Tettem hozzá még őröltborsot meg őrölt köményt. Ezzel a variációval próbáld ki ha akarod, így is tök jó lett.
Ezen az oldalon nekem nem sikerül a recept feltöltése, nem tudom miért. A Serpenyő.hu oldalon találhatsz receptjeimből (már ha érdekel)!

Üdvözlettel: Sántakutya :))

465
zeller 1 közepes db
sárgarépa 2 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl