r
Nosalty Logó

Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Spenótos töltelék

A leveles tészta

Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Spenótos töltelék

A leveles tészta

Összesen 4218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Spenótos töltelék

A leveles tészta

Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4778 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10506 micro
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15914.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    3704 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    3344 mg
  • Nátrium
    7727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3927 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    2466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28670 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63033 micro
Összesen 4218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2269 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Spenótos töltelék

A leveles tészta

Elkészítés

Spenótos töltelék

  1. Forró serpenyőbe csorgassunk egy kevés olívaolajat, amiben futassuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a megmosott spenótot, a fokhagymát, sózzuk meg. Soknak tűnhet először, de össze fog esni. Miután megpároltuk a spenótot, csepegtessük le róla a felesleges folyadékot, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tálba tegyük bele a ricottát, a spenótot, amit vágjunk fel apróra előtte. Reszeljük bele a parmezánt, a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk meg, végül üssünk bele egy tojást. Kavarjuk össze. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.

A leveles tészta

  1. Szitáljuk bele egy tálba a lisztet, öntsük bele a vizet, az olajat és a sót. Kavarjuk össze, amíg összeáll valamennyire a tészta.
  2. Kezdjük el gyúrni a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Fóliával tekerjük körbe, legalább egy órát pihentessük.
  3. Vágjuk fel a tésztát 6 egyenlő darabra. Nyújtsuk ki az első 3 tésztát kb. 1,5 mm vastagságúra, majd helyezzük egymásra úgy, hogy a rétegeket megkenjük egy pár csepp olajjal és megszórjuk egy kevés liszttel. Végül nyújtsuk ki őket újra. (tipp: a tésztákat, amikkel éppen nem dolgozunk, mindig csomagoljuk vissza fóliába, hogy ne száradjanak ki).
  4. 26 cm átmérőjű tortaformába helyezzük bele óvatosan a tésztát, simítsuk el benne. A lelógó felesleges tésztát vágjuk le róla.
  5. Halmozzuk bele a spenótos-ricottás tölteléket. Egy kanállal 5 db mélyedést csináljunk, amibe üssük bele a tojásokat. Szórjuk meg a tetejét parmezánnal.
  6. A maradék 3 tésztával járjunk el ugyanúgy, majd takarjuk le a pitét vele. A lelógó felesleget vágjuk le. A tortaforma falára simult tésztát hajtsuk a piténk tetejére. Szurkáljuk meg villával a tetejét, lehetőleg úgy, hogy egy keresztet formázzunk, így könnyebb lesz a tojásos részeket elvágni. Kenjük meg olívaolajjal a tetejét.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, süssük meg aranybarnára. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 30.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite
Simon Gábor 53 recept

Az Azta’Pasta következő részében most Észak-Olaszország legzsengébb tavaszi ízeit hozzuk el nektek a Torta Pasqualina jóvoltából. Ez a húsvéti sós pite mára igen csak népszerűvé vált egész Olaszország területén, s nem csak e nagy ünnepen, de az év bármely napján megállja a helyét.

Hozzávalók

Spenótos töltelék

A leveles tészta

Címlapról ajánljuk