r
Nosalty Logó

Paradicsomos-kakukkfüves pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Paradicsomos-kakukkfüves pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 561 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 2235 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 147 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 561 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4945 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 2235 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1699 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, ha szükséges adjunk egy egészen kevés hideg vizet hozzá, hogy összeálljon. Csomagoljuk folpackba, pihentessük a hűtőszekrényben minimum 30 percet.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, simítsuk 24 cm-es piteformába, villával szurkáljuk meg az alját. Kenjük meg a paradicsomszósszal.

A szószhoz

  1. A szószhoz az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott 50 dkg paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, sót, borsot. Főzzük sűrűre a mártást.

A feltéthez

  1. A feltéthez az 5 darab paradicsomot karikázzuk fel, helyezzük szépen, körkörösen a tésztára. Locsoljuk meg olívaolajjal, enyhén sózzuk meg a tetejét, szórjuk meg kakukkfűvel.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre a pitét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1149
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paradicsomos-kakukkfüves pite
Csutak Enikő 82 recept

A paradicsom a legsokoldalúbban felhasználható zöldség, ami, bár egész évben kapható, nyáron az igazi. Használjuk fel minél változatosabban! A receptet illetően, a Nők Lapja Konyha 2014. júliusi számából ihletődtem.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek