r
Nosalty Logó

Tejfölös-túrós pite reszelt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batida
Tejfölös-túrós pite reszelt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.4 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7397.6 g
  • Cink
    787 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    2476 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1059 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 2761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra sütjük, és kiszedegetjük egy kisebb tálba. A burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát a szalonna visszamaradt zsírján üvegesre pároljuk, sütjük. A hagymát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A sütőt 200°-ra előmelegítjük.
  2. Egy, kb. 24cm-es piteformát vékonyan kivajazunk. A leveles tésztát óvatosan kicsomagoljuk a papírjából, és kibéleljük vele a piteformát. A peremén kilógó részeket levágjuk, és ezzel pótoljuk azon réseket a formában, ahová esetleg nem jutott tészta. A tészta alapját néhány helyen villával megszurkáljuk.
  3. A túrót a tejföllel, a 3 tojással, a reszelt parmezánnal kikeverjük, beletesszük a kihűlt bacont és az újhagymát. Meg kell kóstolni, mert a bacontól már elég sós lesz, de akinek még szükséges, sózza meg. Picit meg is borsozzuk. Ezt a tölteléket a pitébe töltjük. A közben elkészült reszelt burgonyát a töltelék tetejére igazgatjuk, majd 5 dkg reszelt trappista sajttal megszórjuk.
  4. A pitét forró sütőbe toljuk, és kb. 45-55 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22741
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a pitéket, akár sós, akár édes változatban. Próbálok új ízeket, új alapanyagokat összekombinálni, és hála istennek ezeket nem nagyon lehet elrontani. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!