Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dán csokis süti

Dán csokis süti
Dán csokis süti
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztorija nincs: egy kedves ismerősöm hozta a receptet, mivel kevés lisztet tartalmaz, gondolta hasznát veszem. :) A képen a próbaadag van, ahol nem elég alaposan liszteztem ki a formát, így a süti közepe a formában ragadt... Az íze és a puhasága azért kárpótolt bennünket :-D A következő nap dupla adagban sütöttem meg, tepsiben, a családi összejövetelre. Mindkét sógornőm elkérte a receptet! Ha tepsiben sütjük, vékonyabb a tészta, így rövidül a sütési idő! A süteménybe és a süti tetejére tett csoki nagyon befolyásolja az ízvilágot, édességet! Válasszunk olyan csokit, amit magában is szeretünk! Napok múlva is puha marad! Nemcsak baracklevár illik hozzá, hanem más savanykás lekvárt is használhatunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom, egyszerű csokis recept!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a cukrokat kis lángon felolvasztjuk, kevergetjük egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  2. Beletördeljük a csokolodát, felolvasztjuk.
  3. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a darált diót.
  4. A diós masszához egyenként adjuk a tojások sárgáját, és egyenként alaposan elkeverjük őket kézi mixerrel.
  5. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, és a tojásos masszához keverjük.
  6. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan összeforgatjuk a tésztával.
  7. Őzgerinc formát kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. A forró süteményt borítsuk rácsra, kenjük meg a lekvárral. Hagyjuk kihűlni.
  10. A kihűlt süteményt vonjuk be a megolvasztott csokoládéval. A tetejét díszíthetjük darált dióval, kókusszal.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 901
elküldve: 7
receptkönyvben: 416
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis süti, diós süti csokival, csokis mogyorós süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsanna007
zsuzsanna007 Tue, 2012-10-16 20:43

Imádom ezt a sütit! Mindig arra kell vigyáznom csak, h meg ne együk a férjemmel már nyersen! :-P Issteni, köszi, h felraktad!!

997
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
dió 8 dkg
tojás 4 db
finomliszt 7 dkg
sütőpor 0.5 kk
sárgabaracklekvár 6 ek
csokoládé 10 dkg