r
Nosalty Logó

Színes rizses egyveleg háromféle hússal

Harmathy Ildikó
Színes rizses egyveleg háromféle hússal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

717
Kalória
42.5g
Fehérje
66.9g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
299.5g
Víz
131.1g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1915 micro
  • β-karotin
    5359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 717 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3346.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2655 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    978 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    873 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    7659 micro
  • β-karotin
    21438 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    5015 micro
Összesen 2872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A sonkát annyi vízben, ami ellepi, lassan megfőzzük. A brokkolit ismegfőzzük sótlan vízben.
  2. 3 deka vajon megpirítjuk a rizst, a sonka főzőlevével és vízzel felöntjük és takaréklángon párolódni hagyjuk.
  3. Közben a húsokat kockára vágjuk, a sonkát csíkokra, a hagymát pedig nagyon finomra. A répát, zellert lereszeljük a durva fogakon, a paradicsomot forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, negyedeljük.
  4. A maradék vajon pirítjuk a húsokat, hozzáadjuk a hagymát, a répát és a zellert, sózzuk, borsot darálunk rá, fedő alatt pároljuk, míg megpuhulnak.
  5. Hozzáadjuk a rizst, a brokkolit, a paradicsomokat és a sonkát, jól összekeverjük, és még 10 percig pároljuk.
  6. Tálalás előttbelekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 50 p

Kiadós, tápláló téli vacsoraétel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...