Nosalty Logó

Currys lencseragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Ezen a képen: Currys lencseragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 386 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2975 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 386 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3476.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1309 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este áztassuk be a lencsét (de legalább 2 órával főzés előtt).
  2. Vágjuk apró kockára a hagymát, és olajon pirítsuk üvegesre. Kockázzuk fel a többi zöldséget (kb. 2x2 centiméteres kockákat készítsünk), és tegyük rá a hagymára. Gyakori kevergetés mellett egy kicsit süssük így őket. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan száraz, öntsünk még hozzá egy kevés olajat.
  3. Ha kicsit lepirultak a zöldségek, mehet hozzájuk a leveskocka, a víz, a kókusztejszín, a zúzott fokhagyma, a curry, a só, pár szelet chilipaprika és a kis gyömbérdarab reszelve. Főzzük félig lefedve, párszor megkeverve addig, míg szinte készek lesznek a zöldségek, és csak ezután keverjük hozzá a lencsét. Hiszen ha be volt áztatva, a lencse gyorsan megfő, és nem mutat jól a raguban, ha teljesen szét is esik.
  4. Mikor a lencse is kész, még utánízesíthetünk. Ha csípősebben szeretjük, mehet még chili, ha bírjuk a gyömbért, reszeljünk még bele. Változó, hogy ki milyen intenzíven szereti. A legvégén facsarjuk csak hozzá a lime levét, majd tálaláskor jöhet a koriander, a kókuszjoghurt és még egy kis chili.
  5. Ha fogyasztunk húst, mehet mellé a jó öreg virsli is. De egy szelet kenyérrel is gazdagítható a vacsora.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 6261
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a lencseragut többeknek is a kedvence lehet, hiszen a szilveszteri lencsézés pazarul megoldható vele, mégis valami más, valami új, valami izgalmasabb kombináció. Neked való: - ha unod a klasszikus lencselevest vagy lencsefőzeléket, de nem szeretnéd kihagyni ezt a szerencsét hozó alapanyagot - ha húsmentesen készítenél finom ragut - ha szereted a thai konyhát - ha kerülnéd a lisztet, és nem szeretnél klasszikus rántással sűríteni - glutén- vagy laktózérzékeny vagy

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

További cikkek