r
Nosalty Logó

Olasz serpenyő

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Olasz serpenyő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    700 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17567 micro
Összesen 213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2990 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70267 micro
Összesen 854 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4697 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megpucoljuk, megmossuk. Az oregánóval is így járunk el, majd ezt durván összedaraboljuk. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, ha nagyok, szeljük fel. Az aprók mehetnek bele egészben.
  2. A hagymát apróra felaprítjuk, és a fokhagymát összenyomjuk egy nagyobb kés oldalával.
  3. A vajat egy tepsiben felforrósítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és a fenyőmagot. Ezeket rövid ideig összepirítjuk.
  4. Beletesszük a spenótot, gombát és oregánót. Ezeket addig kell pirítani, míg a spenót összeesik. (Ez kb. 10 percig tarthat.)
  5. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk parmezánnal.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5618
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus, gyorsan elkészíthető. Ez önmagában egy könnyű, jó fogyókúrás étel, de nem igazán laktat, szóval elég sokat meg kell enni belőle. Köretként próbáltam már hozzá rizst, tepsiben sült krumplit és tésztát is. Mindegyik passzolt hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...