Currys lencse indiai módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Lencse készítése
-
7g ghee50 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
2g curry por7 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
75g lencse264 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
8g újkrumpli5 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
Házi arab kenyér készítése
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
653
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Lencse készítése
-
28g ghee201 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
8g curry por26 kcal
-
0g chili0 kcal
-
400g víz0 kcal
-
300g lencse1056 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
30g újkrumpli18 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
Házi arab kenyér készítése
-
300g finomliszt1092 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
2609
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Lencse készítése
-
1.2g ghee9 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g gyömbér1 kcal
-
0.3g curry por1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
17.5g víz0 kcal
-
13.1g lencse46 kcal
-
7g sárgarépa3 kcal
-
1.3g újkrumpli1 kcal
-
4.4g spenót1 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
17.5g paradicsomlé3 kcal
Házi arab kenyér készítése
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
17.5g víz0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
115
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 695.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 396 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 4830 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 2987 micro
Összesen
653
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.5 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2780.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1583.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2006 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 396 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1857 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 19318 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36149 micro
-
Lut-zea 11950 micro
Összesen
2609
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 845 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1581 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Lencse készítése
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 g gyömbér
-
2 ek curry por
-
1 db chili
-
300 g lencse
-
2 db sárgarépa
-
30 g újkrumpli
-
100 g spenót
-
himalája só ízlés szerint
-
4 dl paradicsomlé
Házi arab kenyér készítése
-
300 g finomliszt
-
himalája só ízlés szerint
Elkészítés
Lencse készítése
- A ghee-t vagy az olajat felmelegítjük a serpenyőben.
- A hagymát, fokhagymát, chilit és a gyömbért felkockázzuk apró darabokra, majd elkezdjük pirítani az olajon. Hagyjuk őket megpuhulni az olajon, és hozzáadjuk a curryt, a sót és a felaprított petrezselymet.
- Egy-két percig még pirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Néhány percig főzzük.
- Hozzáadjuk a lencsét, és szükség szerint felöntjük vízzel. (A főzés során a folyadék párolog, így folyamatosan pótolnunk kell a paradicsomlevet vagy a vizet.)
- Hozzáadjuk az apróra vágott répát és krumplit, majd addig főzzük, míg a zöldségek szépen meg nem puhulnak.
- Miután a zöldségek puhák, hozzáadjuk a fagyasztott spenótot (ha szereted az ízét, tehetsz többet is, mint a megadott mennyiség), és néhány percig még főzzük.
Házi arab kenyér készítése
- Egy tálba beleszórjuk a lisztet, közepébe kézzel lyukat vájunk.
- A lyukba beleöntjük a langyos vizet, megsózzuk ízlés szerint, és összedolgozzuk a tésztával. Ha túl sok a víz, adunk hozzá lisztet.
- A kapott tésztát pihentetjük pár percre, majd szétválasztjuk öt részre.
- A tésztákat kisodorjuk, és kör alakúra formázzuk kezünkkel. Akkorának kell lenniük, hogy beleférjenek a serpenyőbe.
- Száraz serpenyőben mindkét oldalukat pár percig sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8607
- Feltöltés dátuma: 2016. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel egy igazán finom, csípős különlegesség. Az indiai ételek gyakori hozzávalója a gyömbér, amely varázslatos keretet ad ennek a lencsés finomságnak. Legjobb, ha melegen tálaljuk, és ügyeljünk rá, hogy a kenyeret még frissében megegyük, mert másnapra már nem az igazi.