Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys lencse indiai módra

Currys lencse indiai módra
Currys lencse indiai módra
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel egy igazán finom, csípős különlegesség. 

Az indiai ételek gyakori hozzávalója a gyömbér, amely varázslatos keretet ad ennek a lencsés finomságnak.

Legjobb, ha melegen tálaljuk, és ügyeljünk rá, hogy a kenyeret még frissében megegyük, mert másnapra már nem az igazi.

hozzávalók / 4 adag

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Lencse készítése

  1. A ghee-t vagy az olajat felmelegítjük a serpenyőben.
  2. A hagymát, fokhagymát, chilit és a gyömbért felkockázzuk apró darabokra, majd elkezdjük pirítani az olajon. Hagyjuk őket megpuhulni az olajon, és hozzáadjuk a curryt, a sót és a felaprított petrezselymet.
  3. Egy-két percig még pirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Néhány percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a lencsét, és szükség szerint felöntjük vízzel. (A főzés során a folyadék párolog, így folyamatosan pótolnunk kell a paradicsomlevet vagy a vizet.)
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott répát és krumplit, majd addig főzzük, míg a zöldségek szépen meg nem puhulnak.
  6. Miután a zöldségek puhák, hozzáadjuk a fagyasztott spenótot (ha szereted az ízét, tehetsz többet is, mint a megadott mennyiség), és néhány percig még főzzük.

Házi arab kenyér készítése

  1. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, közepébe kézzel lyukat vájunk.
  2. A lyukba beleöntjük a langyos vizet, megsózzuk ízlés szerint, és összedolgozzuk a tésztával. Ha túl sok a víz, adunk hozzá lisztet.
  3. A kapott tésztát pihentetjük pár percre, majd szétválasztjuk öt részre.
  4. A tésztákat kisodorjuk, és kör alakúra formázzuk kezünkkel. Akkorának kell lenniük, hogy beleférjenek a serpenyőbe.
  5. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat pár percig sütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 486
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dhalimisa

Mióta szakács: 2016.11.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai lencsetál, indiai zöldséges egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

654
ghee 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 20 g
curry por 2 ek
chili 1 db
víz 4 dl
lencse 300 g
sárgarépa 2 db
újkrumpli 30 g
spenót 100 g
himalája só 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
paradicsomlé 4 dl
finomliszt 300 g
víz 4 dl
himalája só 0 ízlés szerint