r
Nosalty Logó

Currys lencse indiai módra

NS
Currys lencse indiai módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

653
Kalória
29.1g
Fehérje
118.5g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
396g
Víz
15.1g
Koleszterin
13.9g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Összesen 2609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Lencse készítése

Házi arab kenyér készítése

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    396 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2780.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    473.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1857 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    19318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36149 micro
  • Lut-zea
    11950 micro
Összesen 2609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1581 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Lencse készítése

  1. A ghee-t vagy az olajat felmelegítjük a serpenyőben.
  2. A hagymát, fokhagymát, chilit és a gyömbért felkockázzuk apró darabokra, majd elkezdjük pirítani az olajon. Hagyjuk őket megpuhulni az olajon, és hozzáadjuk a curryt, a sót és a felaprított petrezselymet.
  3. Egy-két percig még pirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Néhány percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a lencsét, és szükség szerint felöntjük vízzel. (A főzés során a folyadék párolog, így folyamatosan pótolnunk kell a paradicsomlevet vagy a vizet.)
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott répát és krumplit, majd addig főzzük, míg a zöldségek szépen meg nem puhulnak.
  6. Miután a zöldségek puhák, hozzáadjuk a fagyasztott spenótot (ha szereted az ízét, tehetsz többet is, mint a megadott mennyiség), és néhány percig még főzzük.

Házi arab kenyér készítése

  1. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, közepébe kézzel lyukat vájunk.
  2. A lyukba beleöntjük a langyos vizet, megsózzuk ízlés szerint, és összedolgozzuk a tésztával. Ha túl sok a víz, adunk hozzá lisztet.
  3. A kapott tésztát pihentetjük pár percre, majd szétválasztjuk öt részre.
  4. A tésztákat kisodorjuk, és kör alakúra formázzuk kezünkkel. Akkorának kell lenniük, hogy beleférjenek a serpenyőbe.
  5. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat pár percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ez az étel egy igazán finom, csípős különlegesség.  Az indiai ételek gyakori hozzávalója a gyömbér, amely varázslatos keretet ad ennek a lencsés finomságnak. Legjobb, ha melegen tálaljuk, és ügyeljünk rá, hogy a kenyeret még frissében megegyük, mert másnapra már nem az igazi.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek