r
Nosalty Logó

Zöldspárga balzsamecetes eperrel

Pogácsa
Zöldspárga balzsamecetes eperrel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

156
Kalória
4.6g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
251.7g
Víz
15.1g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    503.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2534 micro
Összesen 313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. Nagyon giba-gurba vékony-vastag szárú zöldspárgát kaptam csak, ezért kellett ezt a darabolós technikát választani.
  2. A zöldspárga szárának fás részét letörjük, a fejeket levágjuk, és külön rakjuk, a többit ujjnyi darabokra vágjuk.
  3. Külön a szárakat és külön a fejeket jól lemossuk, megszárítgatjuk.
  4. Az epret mosás után méretétől függően félbe-negyedbe vágjuk, porcukorral megszórjuk, öntünk rá egy kis balzsamecetet, jól összekeverjük, és hagyjuk állni.
  5. Egy serpenyőt felforrósítunk, belerakjuk a spárgaszárakat, ráöntjük az olajat, hozzáadjuk a kis darab vajat, és pár percig sütjük. A vége felé hozzáadjuk a spárgafejeket is.
  6. Én 6 perces tojással tálaltam, de keménytojással, lágytojással is biztos jó lett volna.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Dragomán György csodálatos receptje alapján készült. Amikor egyik délután elolvastam, azonnal el akartam készíteni vacsorára. Nem volt gond, hogy csak girbe-gurba zöldspárga volt itthon, csak picikét kellett módosítani a receptet emiatt.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek