r
Nosalty Logó

Currys-chilis kagylóleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Currys-chilis kagylóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 597 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 26 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2851.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    2318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 299 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5703 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    4636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 597 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 26 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát, a zellert és a krumplit megpucoljuk,és felkockázzuk.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk, és a többi zöldséggel kevés olajon a főzőedényben lepirítjuk.
  3. Felöntjük 3-3 dl alaplével.
  4. Majdnem puhárra főzzük.
  5. Közben a kagylókat 7 dl zöldség alaplében 4-5 percig fedő alatt főzzük.
  6. Utána kiszedjük, és kikanalazzuk a húsát.
  7. Hozzáadjuk a leveshez, és még 2 percig főzzük benne.
  8. Kiszedjük egy tálba a kagylókat.
  9. A zöldségeket kimerjük egy turmixgépbe, öntünk hozzá tejszínt, leveslével még felhigítjuk, hogy a kellő krémességet elérjük.
  10. Fűszerezzük curryszósszal és chilivel.
  11. A kagylókra ráöntjük, és frissen fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3317
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Ajánló

A kagyló előkészítése: Friss, hideg vízben jól átmossuk őket. Ha alga lóg ki belőle, kiszedjük. Amelyik kinyílt, azt kidobjuk. Általában, ha nem frissen a tengerből gyűjtjük, akkor azért szépen le van tisztítva. Lehet kapni már pucolt, fagyasztott verziót is, ha valaki számára az elérhetőbb. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hétvégét a Duna-parton töltöttem nagyon jó hangulatban és egy szuper társasággal. Szerencsénkre csodálatos, napsütéses idő volt, így sok időt töltöttünk a vízben és a parton. Kagylóhéj gyűjtögetés közben gondoltam ki, hogy a héten készíteni fogok egy kagylólevest. Tengerparti utazásaink során is igyekszünk gyűjteni a feketekagylókat, ami már önmagában is egy jó program, és elkészülhet belőle egy finom fogás. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek