r
Nosalty Logó

Cupcake-túrós muffin vajkrémmel díszítve

Angelocska
Cupcake-túrós muffin vajkrémmel díszítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A muffinhoz

A vajkrémhez

976
Kalória
17.3g
Fehérje
122.6g
Szénhidrát
47.8g
Zsír
86.6g
Víz
202.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
76.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A muffinhoz

A vajkrémhez

Összesen 976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A muffinhoz

A vajkrémhez

Összesen 5865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A muffinhoz

A vajkrémhez

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    735.6 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    519.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 5865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A sütőt előmelegítjük (és leellenőrizzük, hogy nem viselkedik-e rendellenesen).
  2. A cukrot a puha vajjal habosra verjük, ezután tovább verjük külön-külön hozzáadva a további hozzávalókat: esszencia, tojások, túró és kefír, egy csipet só, majd lassanként hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a mazsolát.
  3. A papírokkal kibélelt muffinformákba kanalazzuk a masszát és megsütjük.
  4. Díszítése kihűlés után vajkrémmel történik.
  5. A hozzávalókat 10 percig robotgéppel keverjük. A különböző színek eléréséhez nem folyadék állagú ételszínezéket használunk. A levelekhez hígabb vajkrém kell. A rózsákhoz közepesen lágy, a kis csillagokhoz pedig kemény. A 2 ek víz kemény vajkrémet eredményez, amit lehet még 1 vagy 2-vel higítani a célnak megfelelően.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy nem túl édes muffin alapot akartam készíteni, hogy a porcukorból és vajból álló vajkrém édességével már ne váljon az egész émelyítővé. Ha valaki csak a muffint készíti díszítés nélkül, rakhat bele picit több cukrot (max. 18 dkg).

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek