r
Nosalty Logó

Cupcake-túrós muffin vajkrémmel díszítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Cupcake-túrós muffin vajkrémmel díszítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A muffinhoz

A vajkrémhez

Összesen 976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A muffinhoz

A vajkrémhez

Összesen 5865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A muffinhoz

A vajkrémhez

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 5865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A vajkrémhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A sütőt előmelegítjük (és leellenőrizzük, hogy nem viselkedik-e rendellenesen).
  2. A cukrot a puha vajjal habosra verjük, ezután tovább verjük külön-külön hozzáadva a további hozzávalókat: esszencia, tojások, túró és kefír, egy csipet só, majd lassanként hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a mazsolát.
  3. A papírokkal kibélelt muffinformákba kanalazzuk a masszát és megsütjük.
  4. Díszítése kihűlés után vajkrémmel történik.
  5. A hozzávalókat 10 percig robotgéppel keverjük. A különböző színek eléréséhez nem folyadék állagú ételszínezéket használunk. A levelekhez hígabb vajkrém kell. A rózsákhoz közepesen lágy, a kis csillagokhoz pedig kemény. A 2 ek víz kemény vajkrémet eredményez, amit lehet még 1 vagy 2-vel higítani a célnak megfelelően.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4309
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Egy nem túl édes muffin alapot akartam készíteni, hogy a porcukorból és vajból álló vajkrém édességével már ne váljon az egész émelyítővé. Ha valaki csak a muffint készíti díszítés nélkül, rakhat bele picit több cukrot (max. 18 dkg).

Hozzávalók

A muffinhoz

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...