r
Nosalty Logó

Spaghetti alla nerano - cukkinis házi spagetti

Gréti
Spaghetti alla nerano - cukkinis házi spagetti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz és a tálaláshoz

310
Kalória
9.7g
Fehérje
40.5g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
101.6g
Víz
15.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 1240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    2628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8102 micro
Összesen 1240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához
  2. A lisztet egy nagyobb, mélyebb tányérba öntjük, hozzá ütjük a 2 db tojást. Itt mehet még só és olívaolaj, de ezek az alapanyagok csak kiegészítők, ha plusz ízt akarunk csempészni a tésztához. Alapjáraton nem kerülnek bele a keverékbe!
  3. Villával szépen összedolgozzuk az egészet, ameddig a tojás már nem látszik, bevonja mindenhol a liszt. Ekkor kézzel jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kicsit összeállt, áttehetjük a hadiszállásunkat a konyhai munkalapra. Tenyerünkkel elnyújtjuk, majd visszatekerjük a tésztát. Ha túl száraznak érezzük egy csepp vizet bármikor hozzáadhatunk.
  4. Amikor egy gombócba gyúrható, akkor letakarva tegyük félre a pulton úgy fél órára pihenni, hogy glutén akcióba léphessen, és jól nyújthatóvá váljon a tészta. Sajnos erre a funkcióra még mindig a nejlon, vagy frissentartó fólia a legjobb, ebben nem szárad ki, de mi környezettudatosan egy zárható tárolódobozt is igénybe vehetünk, ezt ugyanis lesz lehetőségünk még máskor is használni.
  5. A tésztát négy adagban nyújtsuk ki nyújtófával vagy géppel. Spagettikészítővel, erre a célra gyártott sodrófával, vagy géppel vágjuk spagetti formájúra a tésztát. És sok semolinával forgassuk össze, hogy ne ragadjon össze.
  6. Forrásban lévő, sós vízben főzzük pár perc alatt al dentére.

A szószhoz és a tálaláshoz

  1. A cukkinit tisztítjuk és nem túl vékonyan szeleteljük.
  2. Olajban pár perc alatt kisütjük és paírtörlőn lecsöpögtetjük (én inkább sózva, olívaolajba forgatva, sütőben sütöttem).
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Átforgatjuk rajta a cukkinit, rászórjuk a reszelt sajtot, a főtt tésztát, pár tépkedett bazsalikomlevelet és egy kis merőkanálnyi tésztafőzővízzel krémesítjük.
  4. Egyből tálaljuk és egy pár friss bazsalikomlevelet teszünk rá. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ezt a gyors és egyszerű tésztaételt Sorrentoban kóstoltam először. A sorrentói félszigeten található Nerrano városából származik, primi piatti-ként tehát a főétel, avagy húsétel előtt kínálják. Fő alkotói a tésztán kívül az olajban sült cukkini és a provolone del monaco, egy félkemény, érlelt nagyon ízletes, tehéntejből készült sajt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...