r
Nosalty Logó

Cukkinikenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 639 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5110 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 639 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3000.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8877 micro
Összesen 5110 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük. Ha zsenge cukkinit veszünk, nem szükséges a héjától megtisztítani, viszont a nagyobb cukkiniketmeg kell hámozni, és azoknak a belső magházát is javasolt kikaparni.
  2. A tojásokat a cukorral, olajjal habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.
  3. Egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyér formában, előmelegített sütőben 10 percig 210 fokon, majd egy órán át 140 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nagyon pirulnaa teteje, egy sütőpapír darabot tegyünk rá.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20827
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha répatorta van, cukkinikenyér miért ne lehetne? A cukkini igen változatosan felhasználható, amint a példa mutatja, süteményekbe is. Alapanyagként süteményben ugyanúgy viselkedik, mint a répa. Ez a cukkinikenyér leginkább egy püspökkenyérre hasonlít, a textúrája nagyon kellemes, több napig sem szárad ki, nem túl édes, és ami a lényeg: a cukkini nem tolakodik benne. A gyerekeknek nem kell elárulni, "miből van", így garantáltan ők is megeszik. A receptet egy nagyon kedves volt kolléganőtől kaptam, aki a nyugdíjas búcsúztatójára készítette - más finomságok mellett, de ennek volt  legnagyobb keletje. Mondanom sem kell, senki nem hitte el, hogy cukkini van benne. Jól tűri a fagyasztást, és megpirítva is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek