r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös-csokis gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Aszalt gyümölcsös-csokis gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3150.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor harmadával felverjük.
  3. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vanília cukorral, majd felhabosítjuk a puha margarinnal is. Beletesszük a narancslevet, a kakaót, a fahéjat, a szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet.
  4. Óvatosan, kanalanként adagolva beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  5. Hozzákeverjük az összetört csokit, az aszalt gyümölcsöket (én most ananászt és sárgadinnyét használtam), és a citrom- és narancsreszeléket.
  6. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*10*8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15146
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Imádom a gyümölcskenyeret minden formában, az ízét, az illatát, a hangulatát, ami már sütés közben is elér, hiszen ilyenkor az egész lakásban mennyei illatok terjengenek. Egy pohár tejjel, egy csésze kávéval lekuporodva a tévé elé vagy egy könyv fölé a nyugalom szigete.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!