r
Nosalty Logó

Csülökkrémes koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Csülökkrémes koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

Összesen 4101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9809.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1734 mg
  • Nátrium
    6860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1761 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 4101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

a töltelékhez

a tésztához

Elkészítés

a töltelékhez

  1. A csülköt daráljuk le kétszer a hagymával, fokhagymával meg a paprikával. Keverjük ki a mustárral, puha vajjal, tejföllel, fűszerezzük majoránnával és a frissen őrölt borssal.

a tésztához

  1. A tésztához futtassuk fel az élesztőt kb. fél dl vízben a cukorral, majd gyúrjuk össze a többi alapanyaggal. Osszuk el hat egyenlő részre, formázzunk kis bucikat belőle. Rakjuk egy tálba, és fedjük le konyharuhával, amíg sorra kerülnek.
  2. Fogjunk meg egy bucit, és enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. fél arasz szélesre, és másfél arasz hosszúra.
  3. Kenjük meg vékonyan a húskrémmel, körben egy ujjnyi tésztát kihagyva, szórjunk rá egy kevés reszelt sajtot. (Néhány csipetnyi sajtot hagyjunk meg a tetejére.)
  4. Jól felvert tojással kenjük be a tetejénél meg a két oldalánál, tekerjük fel, mint a bejglit, óvatosan nyomkodjuk egybe, nehogy szétnyíljon az összetétel.
  5. Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le konyharuhával, amíg az összes tésztával elkészülünk. A többi bucival ugyanígy járunk el.
  6. Három töltött rudat kicsit megsodrunk, hogy egyforma vastag legyen a közepe meg a vége, és összefonjuk, sütőpapíros tepsibe rakjuk. Félkörívre formázzuk, ez lesz a koszorú egyik fele. A másik három rudat is megsodorgatjuk, összefonjuk, a másik mellé rakjuk a tepsibe.
  7. Bekenjük a rudak végeit, és összenyomkodjuk a két fél koszorút.
  8. A maradék tojással lekenjük a tetejét. Megszórjuk a maggal/magokkal, meg sajttal.
  9. Fedjük le, amíg a sütő bemelegszik. Forró sütőbe rakva szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bablevesben főtt maradék csülökhöz találtam a csirkemellpástétom receptet Fahéjtól. Azt ajánlotta, hogy más hússal is elkészíthető, de el ám! Nagyon finom lett. Egyedül a főtt tojást hagytam ki belőle, mert nem volt türelmem kivárni, hogy még az is elkészüljön. Ráadásul kelt tészta ehetnékem volt, de ezt nem kell kelesztgetni órákig, rögtön lehet dolgozni vele.  

Hozzávalók

a töltelékhez

a tésztához

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...