Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós töltött briós

Túrós töltött briós
Túrós töltött briós
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magasabb falú tepsi azért inkább megfelelő, mert akkor a tészta nem elterül benne, hanem felfelé nő. Jártam már úgy, hogy szétterült és megrepedt, végül is az sem volt rossz, viszont nem lett olyan szép.Melegen szeletelve a töltelék kinyomódhat, viszont hidegen kitűnően lehet.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A tésztához való tej mennyiséget azért nem tüntettem fel a hozzávalókban,mert pontosan nem tudtam megadni a mennyiségét....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pár kanál langyos tejben elkavarjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is. Végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezzük, és duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  3. Mikor megkelt, átgyúrjuk.
  4. Sütőpapíros magasabb falú tepsibe nyomkodjuk, téglalap alakúra.
  5. A krém helyét beszórjuk búzadarával.
  6. A tölteléket, miután megkevertük, a közepére tesszük egy csíkban.
  7. A töltelék melletti rész szabadon marad, amit derelyemetszővel rézsútosan bevágunk a töltelékig.
  8. Először egyik oldalt hajtjuk a töltelékre, majd a másik oldalról egy bevágott tésztacsíkot. Addig, amíg tart az oldalsó részekből. A végét ügyesen elrendezzük a tészta alá.
  9. Felvert tojással megkenjük. Begyújtjuk a sütőt, és betoljuk a tésztát. Barnára sütjük. Kihűlés után lehet szépen szeletelni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 131
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
749 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-mazsolás kelt tészta, töltött túrós kelt, édes kenyér túróval töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2015-02-01 14:47

Nem is mondta senki,hogy csak a 2 evőkanálnyi szükséges hozzá.Viszont ha figyelmesen olvastad volna el a szöveget,abban szerepel,hogy "annyi tejet tegyünk hozzá,hogy félkemény tésztát kapjunk......." !!!!!!!! :-))

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-01-21 01:27

Iluska, hogy ez milyen gyönyörű!!! Jol hangzik a recept is, mentettem, köszönöm, üdv, Torma :)

726
finomliszt 50 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
élesztő 1.5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
1 csipet
tej 2 ek
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 0.5 marék
búzadara 1 evőkanál
tojás 1 db