Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes napraforgó

Sajtkrémes napraforgó
Sajtkrémes napraforgó
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsos töltelékkel is nagyon finom, sonkából, tejfölből, mustárból, fűszerekből remek krémet lehet összeállítani hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és megkelesztjük, majd a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, kb. 2 mm vastag legyen a tészta.
  2. A töltelékhez a sajtot lereszeljük, elkeverjük a tejföllel, fűszerekkel.
  3. A már kinyújtott tésztát sütőpapírra tesszük, és megkenjük a töltelék felével, majd kinyújtunk még egy lapot, és befedjük vele.
  4. Egy lisztezett szélű poharat a tészta közepébe nyomunk, ez lesz a napraforgó közepe.
  5. Pizza- vagy derelyevágóval felcsíkozzuk a tésztát, a pohár alkotta kör vonaláig.
  6. Minden bevágott csíkot kétszer megtekerünk, ez lesz a napraforgó szirma.
  7. 10 percig hagyjuk pihenni, majd megkenjük tojással, és a közepét megszórjuk maggal (napraforgómag, szezámmag, lenmag stb.)
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép ropogósra sütjük.
  9. Mivel 4 részre osztottuk a tésztát, 2 napraforgó lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 422
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

keNoe

Mióta szakács: 2013.08.28.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos napraforgó, tejfölös sajtkrémmel töltött napraforgó, napraforgó kelt tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

808
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 ek
1.5 teáskanál
cukor 1 ek
joghurt 140 g
élesztő 2 dkg
víz 1.8 dl
napraforgómag 1 teáskanál
trappista sajt 20 dkg
tejföl 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint