Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök Marcsiséf módra

Csülök Marcsiséf módra
Csülök Marcsiséf módra
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a csülkös ételeket, és a minap kacérkodott velem egy gyönyörű darab. Megvásároltam, ez lett belőle!

hozzávalók / 5 adag

A csülökhöz

A lecsóhoz nyáron (télen konzerv)

A csülök főzőlevéhez

ajánlat

Savanyúságot adunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk, mossuk, megfelelő nagyságú kuktába fűszerekkel együtt feltesszük főni kb. 40-45 percig (főzhetjük fazékban is lefedve. A csülköt addig főzzük, hogy ha villával megszúrjuk, nem enged véres levet.)
  2. A burgonyát alaposan megmossuk, héjastól sós vízben puhára főzzük.
  3. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, a húst a tepsi közepére tesszük, a megfőtt burgonyát megtisztítjuk, vastagabb karikára vágjuk, a hús köré terítjük, majd jöhet az apróra vágott nyers gomba, arra pedig a kész lecsó, ételízesítővel megszórjuk. A főzőléből kb. ½ liternyit a tepsibe öntünk.
  5. A sütőbe tesszük, és intenzíven sütjük, párszor a húst meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 97 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 51 721
elküldve: 2
receptkönyvben: 421
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós csülök, lecsóval és burgonyával sült csülök

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nunez
Nunez Fri, 2012-03-09 13:14

Köszönöm a receptet!
Elkészítettem és nagyon-nagyon finom volt!Mindenki kinyalta a tányérját!:)
Többször is el fogom készíteni!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-03-09 21:08

Kedves Nunez!
Örülök, hogy elkészítetted ezt a finom ételt.
Szeretném ajánlani a többi csülkös ételemet is!
Kellemes hétvégét kívánok!
Üdv: Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-04 10:24

Kedves Marcsiséf!

Köszönöm szépen magam és a családom nevében, hogy feltetted ezt a receptet, ugyanis ezt az elkészítési módot választottam, a megvett sertéscsülkömhöz. Nagyon ízlett a recepted által készített vacsoránk szilveszterkor .:-))
Nagyon finom volt, másnapra alig maradt belőle. :-))
B.U.É.K.!!
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2012-01-04 20:07

Kedves Éva- Anyóca!
Nagyon szívesen, örülök, hogy elkészítetted, ezt a finom csülkös ételt.
Nálunk is nagy kedvenc.
Boldog Új Évet Kívánok Neked és Kedves családodnak!
További szép estét és hetet kívánok!
Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2011-09-10 11:33

Kedves NoSalty. hu csapata.

Sértő, hogy egy nagyszájú okostojás hozzászólására megváltoztatták a receptem címét.
Nekem így is jó, de azért küldök pár hivatkozást, igazolásul, hogy a vaddisznó(z1)sem tud mindent!! Üdv. Marcsi

http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.konyhameste...
jóasszony módra = (ha borjúszelet) kockaburgonyával, gyöngyhagymával, gombával, császárhússal; (általánosságban) minden jóval :))
http://www.mindmegette.hu/pekne-vagy-joasszony-modra-ettermi-kisokos-44258
Az ételkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek igazából fantázianevek: a kertészné mód logikusan vegyes zöldséges köretet, a hentes szalonnát takar. De nem ilyen egyszerű a megfejtés a péknével, a jóasszonnyal vagy az udvarmesterrel…
http://www.freeweb.hu/szakacskon/Valamilyen%20modra.htm#_Toc268972257
Jóasszony módra
A szakács fantáziája szerint minden jó, ami a konyhában található.
A „jóasszony módra” déd- és nagyanyáink receptjeiben, korabeli szakácskönyvekben, de irodalmi alkotásokban is gyakori megjelölés ételekre, italokra. Jelentése: a kor átlagpolgári ízlésének megfelelően elkészítve. Másképpen fogalmazva azt jelenti, hogy az adott ételt minden jóval kínálják, amit a betérő vendég szeret.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2011-09-10 12:17

Tisztelt Z 1.
Kedves vad disznó.

Alázattal hajtok fejet az ön gasztronómia tudománya előtt és remegő kezekkel írom ezt a szösszenetet.. Az ön receptjeiből látom, hogy Ön a szakácsművészet tanára, sőt professzora!!!
Az ön hozzászólását (a csülkös receptemhez) olvasva, végtelen szégyen fogott el, hogy, én aki, Turós Lukács, Turós Emil, Horváth Ilona, Pelle Józsefné, Csáky Sándor receptjein pallérozódtam, hogy merek bemenni egyáltalán a konyhába. Ó nagy tudású Fakanál Istenség
Köszönöm, hogy hozzászólásával segíti a kiskukta reménytelen fejlődését.
A nagy arcoknak sem árt tanulni, itt küldök pár hivatkozást, CUPPANjon rá!!!
http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.konyhameste...
jóasszony módra = (ha borjúszelet) kockaburgonyával, gyöngyhagymával, gombával, császárhússal; (általánosságban) minden jóval :))
http://www.mindmegette.hu/pekne-vagy-joasszony-modra-ettermi-kisokos-44258
Az ételkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek igazából fantázianevek: a kertészné mód logikusan vegyes zöldséges köretet, a hentes szalonnát takar. De nem ilyen egyszerű a megfejtés a péknével, a jóasszonnyal vagy az udvarmesterrel…
http://www.freeweb.hu/szakacskon/Valamilyen%20modra.htm#_Toc268972257
Jóasszony módra
A szakács fantáziája szerint minden jó, ami a konyhában található.
A „jóasszony módra” déd- és nagyanyáink receptjeiben, korabeli szakácskönyvekben, de irodalmi alkotásokban is gyakori megjelölés ételekre, italokra. Jelentése: a kor átlagpolgári ízlésének megfelelően elkészítve. Másképpen fogalmazva azt jelenti, hogy az adott ételt minden jóval kínálják, amit a betérő vendég szeret.

Alázattal: Marcsi

z1
z1 / z1 Fri, 2011-09-09 21:52

...a Gellért módra, szinte ugyan ez.
Sonka, gomba, zöldborsó, tejszín és a tálalás előtt ráolvasztott, reszelt sajt.
Ha valakit érdekelne esetleg.
Z.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2011-09-03 20:23

Kedves Kóborangyal!
Nagyon örülök, hogy füstölt csülökből is finom, majd én is kipróbálom.
Üdv: Marcsi

Sanyasef
Sanyasef Sun, 2011-08-28 14:16

A sertéscsülök nagy kedvenc. Ez az étel csodás! Várom a többi csülkös recepteket!!!

z1
z1 / z1 Fri, 2011-09-09 20:46

Kedves NoSalty.hu csapata!
Attól, hogy valami jól néz ki, ill. talán még finom is, még nem biztos, hogy receptként jó is.
A "jóasszony módra" elkészített csülök NEM EZ!!!.
Nagy vonalakban sonka, gomba, zöldborsó, gyöngyhagyma, amiből a ragu elkészül.
Lehet még tejszínesre, vagy akármilyenre cifrázni.
+ sült csülök.
Z.

755
sertéscsülök 1.8 kg
burgonya 1.5 kg
gomba 25 dkg
paprika 5 db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
mangalica zsír 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint