Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök pékné módra 2.

Csülök pékné módra 2.
Csülök pékné módra 2.
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázat, hamar elfogy!

hozzávalók / 4 adag

A csülökhöz

A körethez

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csülköt a négyfelé vágott vöröshagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel és a sóval kuktában egy óra alatt puhára főzzük.
  2. A nyers burgonyát kisebb kockára vágjuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát félkarikára vágjuk, rádobjuk a burgonyára, megszórjuk a fűszerekkel és olajjal meglocsoljuk, majd két kézzel alaposan összekeverjük.
  3. A puhára főtt csülökből kiszedjuk a csontot. A burgonyával megrakott tepsi közepére helyezzük úgy, hogy burgonya ne legyen a csülök alatt.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük és pirosra sütjük, közben a burgonyát többször megkeverjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40X40X5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 69 446
elküldve: 21
receptkönyvben: 938
elkészítve: 79/98
Facebookon megjelent: -

szakács

Timo

Mióta szakács: 2010.08.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyával sült csülök, pékné módra készített csülök, sertéscsülök sütőben sütve

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettilove
Jaguár / Bettilove Tue, 2014-05-13 16:17

Isteni finom lett az egész család dícsérte persze én is :) elmentem a kedvencek közé és azt hiszem ezentúl csak így fogom csinálni !! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN <3

b-n
b-n Sat, 2014-02-01 12:43

Legközelebb kicsit előfőzőm a krumplit, mert sütésnél a hús előbb elkészült. A húshoz nekem 2 óra főzési idő kellett, de ez mennyiség függő. Különben isteni! Főtten és készen is!!!

A tálalási javaslatot jobb lenne szem elé tenni, ha a recept írója ezt megtudja oldani. Én is csak ebéd után a véleményezésnél vettem észre.

Vajtáné Kovács Katalin
Vajtáné Kovács Katalin Sat, 2014-01-18 13:35

Szia Timokah! Ma sütöttem életemben először,SUPER finomnak néz ki-most vettem ki a sütőből,az illata isteni,gondolom,az íze ugyan olyan lesz! Csak gratulálni tudok a szakácstudományodhoz!

Vajtáné Kovács Katalin
Vajtáné Kovács Katalin Sun, 2014-01-19 21:26

Szia! Nagyon ízletes és kiadós ebédet ettünk ebből a "FENSÉGES módon összeállított" receptből!! Úgy gondolom,hogy nem állok meg az egyszeri,kóstolásra főzött "prototípusomnál"!! Mégegyszer gratulálok a tudományodhoz!

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Mon, 2013-04-22 07:14

Ezt már régóta ki szerettem volna próbálni. Mára érett meg az elhatározás bennem. Ugye jól gondolom, hogy nyers csülökből készül?

timokah
Timo / timokah Mon, 2013-04-22 12:56

Igen nyers csülökből készül amit először megfőzünk majd utána sütjük.

Nyuhnyi
Nyuhnyi Sat, 2012-10-13 06:11

Szia! Sok "pékné" recept közül ez a legjobb amit olvastam ;) Gratulálok hozzá! Jah, holnap el is készitem :)

timokah
Timo / timokah Sat, 2012-10-13 14:43

Szia. Köszönöm szépen. Örülök neki ,hogy el is készíted :) Nem fogod megbánni.

Csibaba13
Csibaba13 Mon, 2011-09-26 21:18

Szia Timokah! Nagyon finom lett...és laktató.. nagyon nagy sikere volt..még van belőle egy kicsi...
2 db csülökből készítettem...:)))) Köszönöm....!!!!

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2011-09-25 10:57

Szép Napot!

Most készül, biztos nagyon fini lesz...a Kedvesem kérésére készítem...
Köszönöm a receptet!
:)

timokah
Timo / timokah Mon, 2010-09-20 17:38

szia.nagyon örülök hogy elkészítetted.akkor a fiuknak van étvágyuk.

szuszi74
szuszi74 Sun, 2010-09-19 20:29

Kedves Timo!

ISTENI FINOM LETT!!! Én kapásból dupla adagot készítettem. Kutyaház építése volt és 3 felnőtt pasit, no meg a 11 éves fiamat kellett jóllakatnom :-)) Sikerült! :-) Köszönet a receptért!!!
Szilvi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 20:53

megszeretném kérdezni hogy miért pékné modra?soha nem tudttam miért nevezik igy.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-09-16 21:34

Szia! Van egy Juci nevű szakácsunk, menj az ő oldalára és kérdezd meg tőle. Ő a tudója az ilyen gasztrookosságoknak. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 17:04

Igazán gyönyörű, gratulálok hozzá!

818
sertéscsülök 80 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
bors 1 kk
babérlevél 3 db
3 tk
burgonya 2 kg
4 teáskanál
bors 2 kk
majoranna 4 tk
fűszerpaprika 4 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 3 nagy fej