r
Nosalty Logó

Csokoládétortácska-variációk

Glowaholic
Csokoládétortácska-variációk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

843
Kalória
13.2g
Fehérje
88.9g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
33.8g
Víz
133.6g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
50.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 10097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    603 g
  • Telített zsírsav
    252 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6244 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1193 mg
  • Foszfor
    2956 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1066.6 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 10097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 428 kcal

Elkészítés

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

  1. Omlós tésztakosárkák elkészítése:
  2. (Az összegyúrt tészta egyharmadát sütjük ki, a többit két egyenlő részben elrakhatjuk fagyasztóba.)
  3. A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a szárazanyagokat.
  4. Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat .
  5. A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
  6. Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
  7. A pihentetett tésztát kivajazott-kilisztezett muffinformában süssük meg félig (kb. 8 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a kosárkák ne deformálódjanak.
  8. A félig megsült kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni.
  9. Csokoládékrém elkészítése (12 tortácskához) és a kosárkák készre sütése:
  10. Forrósítsuk fel a tejet és a tejszínt.
  11. Gőz fölött kezdjük el olvasztani a kockákra tört csokoládét.
  12. Öntsük rá a tejszín-tej keveréket, és folyamatosan kevergetve főzzük össze a csokoládéval.
  13. Csurgassuk bele a tojásokat elhabarva, és habverővel kevergetve addig főzzük, amíg a krém kb. 80 fokra melegszik (ezen a hőmérsékleten a pudinghoz hasonlóan besűrűsödik).
  14. Ízesítsük be a csokoládékrémet, majd töltsük bele a kosárkákba.
  15. Süssük készre kb. 10 perc alatt.
  16. "Maják titka" ízesítéshez:
  17. Keverjünk a csokoládékrémbe 30 g durvára tört kakaóbabot és 1 tk "Maják titka" fűszerkeveréket.
  18. Miután a tortácskák kisültek, a tetejüket díszítsük a maradék kakaóbabbal.
  19. Csoki-narancs ízesítéshez:
  20. Egy narancs lereszelt héjával ízesítsük a csokoládékrémet.
  21. Csoki-krokant tortácskákhoz:
  22. Süssük készre a tortácskákat a sima csokoládékrémmel.
  23. Készítsünk grillázst olajos magvak keverékéből.
  24. Terítsük ki a forró grillázst szilikonlapra vagy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
  25. Miután kihűlt, törjük össze a grillázst, majd szitáljuk át. A szitán fennmaradó 2-3 mm-es grillázsdarabokkal szórjuk meg gazdagon a kisült csokitortácskákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gérard Depardieu csokitortácskáinak krémje és Pierre Hermé mandulás omlós tésztája találkozik minden földi jóval: a csokikrémet háromfelé vettem, és kavargatni kezdtem... A csoki-krokant apropója, hogy pár hete "csak úgy" csináltam egy kis grillázst összetörve, átszitálva, és elraktam egy kis üvegbe. Ez a fincsi, ropogós keverék bármilyen készre főzött krémet feldob, és ropogós marad benne. Ízre és méretre is ilyesmi, ami az IKEA-s Daim tortában ropog, szóval biztosra mentem, mikor csokikrémmel házasítottam. A narancsos ízre mondhatnám, hogy "csak úgy", de az igazság az, hogy szemezek egy ideje a szakács férjecském narancshéjcsíkozó késével, faragni kezdtem, fini volt az illata, belekerült a csokikrémbe. Ez is megérte. A "Maják titka" íz Azték Choxolat! ihletésű. Reggel ott kezdtem a napot, beszereztem a kakaóbabot és a fűszert, és ahogy az lenni szokott, csokoládéillatba burkolózva az inspirációt. Ezért a tortácska-variációért különösen izgultam, de mennyei lett, minden csokimegszállottnak szívből ajánlom. A "Maják titka" csíp egy picit, aki nem szereti csípősen fűszerezni a csokoládét, kipróbálhatja pici kardamommal vagy fahéjjal, és persze a kakaóbabot is elhagyhatjuk... csak nem érdemes ;-).

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...