r
Nosalty Logó

Csokoládétortácska-variációk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Csokoládétortácska-variációk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 843 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 10097 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Összesen 428 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 843 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    603 g
  • Telített zsírsav
    252 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6244 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1193 mg
  • Foszfor
    2956 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1066.6 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 10097 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 428 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Elkészítés

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

  1. Omlós tésztakosárkák elkészítése:
  2. (Az összegyúrt tészta egyharmadát sütjük ki, a többit két egyenlő részben elrakhatjuk fagyasztóba.)
  3. A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a szárazanyagokat.
  4. Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat .
  5. A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
  6. Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
  7. A pihentetett tésztát kivajazott-kilisztezett muffinformában süssük meg félig (kb. 8 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a kosárkák ne deformálódjanak.
  8. A félig megsült kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni.
  9. Csokoládékrém elkészítése (12 tortácskához) és a kosárkák készre sütése:
  10. Forrósítsuk fel a tejet és a tejszínt.
  11. Gőz fölött kezdjük el olvasztani a kockákra tört csokoládét.
  12. Öntsük rá a tejszín-tej keveréket, és folyamatosan kevergetve főzzük össze a csokoládéval.
  13. Csurgassuk bele a tojásokat elhabarva, és habverővel kevergetve addig főzzük, amíg a krém kb. 80 fokra melegszik (ezen a hőmérsékleten a pudinghoz hasonlóan besűrűsödik).
  14. Ízesítsük be a csokoládékrémet, majd töltsük bele a kosárkákba.
  15. Süssük készre kb. 10 perc alatt.
  16. "Maják titka" ízesítéshez:
  17. Keverjünk a csokoládékrémbe 30 g durvára tört kakaóbabot és 1 tk "Maják titka" fűszerkeveréket.
  18. Miután a tortácskák kisültek, a tetejüket díszítsük a maradék kakaóbabbal.
  19. Csoki-narancs ízesítéshez:
  20. Egy narancs lereszelt héjával ízesítsük a csokoládékrémet.
  21. Csoki-krokant tortácskákhoz:
  22. Süssük készre a tortácskákat a sima csokoládékrémmel.
  23. Készítsünk grillázst olajos magvak keverékéből.
  24. Terítsük ki a forró grillázst szilikonlapra vagy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
  25. Miután kihűlt, törjük össze a grillázst, majd szitáljuk át. A szitán fennmaradó 2-3 mm-es grillázsdarabokkal szórjuk meg gazdagon a kisült csokitortácskákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19819
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Receptkategóriák

Csokoládétortácska-variációk
Glowaholic 14 recept

Gérard Depardieu csokitortácskáinak krémje és Pierre Hermé mandulás omlós tésztája találkozik minden földi jóval: a csokikrémet háromfelé vettem, és kavargatni kezdtem... A csoki-krokant apropója, hogy pár hete "csak úgy" csináltam egy kis grillázst összetörve, átszitálva, és elraktam egy kis üvegbe. Ez a fincsi, ropogós keverék bármilyen készre főzött krémet feldob, és ropogós marad benne. Ízre és méretre is ilyesmi, ami az IKEA-s Daim tortában ropog, szóval biztosra mentem, mikor csokikrémmel házasítottam. A narancsos ízre mondhatnám, hogy "csak úgy", de az igazság az, hogy szemezek egy ideje a szakács férjecském narancshéjcsíkozó késével, faragni kezdtem, fini volt az illata, belekerült a csokikrémbe. Ez is megérte. A "Maják titka" íz Azték Choxolat! ihletésű. Reggel ott kezdtem a napot, beszereztem a kakaóbabot és a fűszert, és ahogy az lenni szokott, csokoládéillatba burkolózva az inspirációt. Ezért a tortácska-variációért különösen izgultam, de mennyei lett, minden csokimegszállottnak szívből ajánlom. A "Maják titka" csíp egy picit, aki nem szereti csípősen fűszerezni a csokoládét, kipróbálhatja pici kardamommal vagy fahéjjal, és persze a kakaóbabot is elhagyhatjuk... csak nem érdemes ;-).

Hozzávalók

Az omlós tésztakosárkákhoz (ebből a mennyiségből 3x12 tortácska süthető)

A csokoládékrémhez

A csoki-narancs tortácskához

A csoki-krokant tortácskához

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek