r
Nosalty Logó

Csokoládétorta narancskrémmel

Szeva
Csokoládétorta narancskrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

357
Kalória
9g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
71.4g
Víz
151.8g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
35g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6904.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    857.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    1179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3101 micro
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy téglalap alakú tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. (Vagy 26 cm-es kerek tortaformát használunk.)
  2. Egyedénybe felolvasztjuk a vajat, majd a kakaóport, a porcukrot is belekeverjük. Teszünk hozzá kb. 2-3 ek vizet, és kis lángon összeolvasztjuk.
  3. Kemény habot verünk a tojásfehérjékből cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. Hozzáadjuk a kakaós masszát, a vaníliát, kézzel elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk.
  4. Tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Orange curd/krém készítése: A narancsok levét kinyomjuk, és átszűrjük.
  6. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, és a narancsok levével elkeverjük.
  7. Egy lábosban vizet forralunk, és gőz fölött folytonosan kevergetve, sűrűre főzzük a narancskrémet.
  8. Még forrón belekeverjük a vajdarabokat. Kihűtjük.
  9. Összeállítjuk a tortát: A tortalapot félbevágjuk. 3 ek krémet félreteszünk (az oldalához), a többit 2 dl Hulalával lazítjuk.
  10. A torta oldalát szeletelt mandulával díszítjük.
  11. A tetejére marcipánból készítethetünk dekorációt. A sarkokba pedig csokoládéba mártott mandaringerezdeket tehetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34

Decemberben tripla születésnapot ült népes családunk. Keresztfiam kapta a kresz-táblát, édesanyám a rózsacsokrot, a narancsgerezdekkel pedig magam leptem meg. (Nagyon szeretem az ellentétes ízeket.)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...