r
Nosalty Logó

Lívia torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Lívia torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 6623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    705 micro
  • β-karotin
    3572 micro
  • β-crypt
    2963 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    322.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7046 micro
  • β-karotin
    35719 micro
  • β-crypt
    29632 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 6623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    1022 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Megtisztítjuk a tököt a héjától és a belsejétől, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. A diót durvára daráljuk, és elegyítjük a liszttel, fahéjjal, valamint a sütőporral.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. Először a sárgáikat fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd tovább keverjük a vaníliás cukorral és az olajjal. Belereszeljük a narancs héját, és hozzáöntjük a narancs levét is. Ebbe a masszába beleforgatjuk a reszelt tökhúst, egyenletesen elkeverjük.
  4. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk.
  5. A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a tökös masszához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
  6. Tortaformába (22 cm) öntjük, és 180 °C-on, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
  7. Miután megsült, rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk. Lekvárral összeragasztjuk a lapokat (lap+lekvár+lap+lekvár+lap), majd az egészet megfordítjuk, hogy a teljesen vízszintes alja kerüljön felülre, és valami nehezékkel pár órát préseljük.
  8. A sajtot gépi habverővel jól kikavarjuk a zselatinfix-szel és a porcukorral, majd hagyjuk ezt is pár órát dermedni.
  9. Pár óra elteltével a tortánkat szépen bevonjuk a mascarponés krémmel, és narancs cikkelyekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1351
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Ajánló

Ezt a tortát, ha sárgarépával sütjük, akkor nagyon finom répatortánk lesz .:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőmnek sütöttem szülinapjára, gyorsan elkészült, és nagyon finom torta lett belőle.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek