Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lívia torta

Lívia torta
Lívia torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőmnek sütöttem szülinapjára, gyorsan elkészült, és nagyon finom torta lett belőle.

hozzávalók / 10 adag

tészta

töltelék

tetejére

ajánlat

Ezt a tortát, ha sárgarépával sütjük, akkor nagyon finom répatortánk lesz .:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a tököt a héjától és a belsejétől, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. A diót durvára daráljuk, és elegyítjük a liszttel, fahéjjal, valamint a sütőporral.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. Először a sárgáikat fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd tovább keverjük a vaníliás cukorral és az olajjal. Belereszeljük a narancs héját, és hozzáöntjük a narancs levét is. Ebbe a masszába beleforgatjuk a reszelt tökhúst, egyenletesen elkeverjük.
  4. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk.
  5. A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a tökös masszához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
  6. Tortaformába (22 cm) öntjük, és 180 °C-on, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
  7. Miután megsült, rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk. Lekvárral összeragasztjuk a lapokat (lap+lekvár+lap+lekvár+lap), majd az egészet megfordítjuk, hogy a teljesen vízszintes alja kerüljön felülre, és valami nehezékkel pár órát préseljük.
  8. A sajtot gépi habverővel jól kikavarjuk a zselatinfix-szel és a porcukorral, majd hagyjuk ezt is pár órát dermedni.
  9. Pár óra elteltével a tortánkat szépen bevonjuk a mascarponés krémmel, és narancs cikkelyekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 2000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: Halloween, születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sütőtökös narancslekváros torta, narancstorta mascarponés mázzal, sajtkrémes narancslekváros torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
sütőtök 1 kg
dió 12 dkg
finomliszt 35 dkg
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
1 csipet
narancslekvár 30 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
zselatinfix 1 csomag
narancs 1 közepes db