r
Nosalty Logó

Csokoládés-szamócás kockatorta főzött krémekkel

Iluska
Csokoládés-szamócás kockatorta főzött krémekkel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

1327
Kalória
20.3g
Fehérje
141.4g
Szénhidrátok
75.8g
Zsír
97.9g
Víz
345.6g
Koleszterin
3.1g
Rost
82.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Összesen 1327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Összesen 9292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    530.9 g
  • Telített zsírsav
    252 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9853.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2923 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    3668 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    989.9 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2309 micro
Összesen 9292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
  2. Egy nagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. Egy egyforma oldalú kockát kivágunk a nagy piskótából, úgy, hogy egy kis szívalakot is ki lehessen vágni.
  4. Miután ez kész, összeállítjuk a tortánkat. Lapjában vagy ketté, vagy 3 lapba is vághatjuk. Megtöltjük a kockatortát a csokis krémmel.
  5. A kis szívformát is kettévágjuk, és megtöltjük a szamócás krémmel. Egymásra helyezzük, és a külsejét apró kis csillagcsöves habzsákkal, kidíszítjük, tetszés szerint. Jó étvágyat!!

Csokoládékrém

  1. A tojást a liszttel kikeverjük. A tejet melegedni tesszük, és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet, és az előre elkészített gőz fölött folytatjuk a keverést.
  2. Belekockázzuk a 2 tábla csokoládét. A porcukrot kikeverjük a lágy vajjal. A teljesen kihűlt krémhez adjuk a porcukorral kikevert vajat.

Szamócás krém

  1. A pudingport a cukorral, és a 3 dl tejből keveset elvéve simára keverjük. Hozzáöntjük az egész tejet.
  2. Mérsékelt tűzön, folyamatos keveréssel besűrítjük. Az epret összetörjük, vagy átpasszírozzuk szitán, és hozzákeverjük a pudingos krémhez.
  3. A langyosra hűlt epres krémhez adjuk a vajat, amivel habosra keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedvesem születésnapjára készítettem ezt a házi tortát, főzött krémekkel. A jól kidolgozott habos krém, és az saját díszítésem megtette a hatását, hisz a meghívottaknak nem győztem szeletelni.....:-))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...