r
Nosalty Logó

Csokoládés-szamócás kockatorta főzött krémekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Csokoládés-szamócás kockatorta főzött krémekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Összesen 1327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Összesen 9292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Összesen 302 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    530.9 g
  • Telített zsírsav
    252 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9853.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2923 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    3668 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    989.9 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2309 micro
Összesen 9292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
  2. Egy nagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. Egy egyforma oldalú kockát kivágunk a nagy piskótából, úgy, hogy egy kis szívalakot is ki lehessen vágni.
  4. Miután ez kész, összeállítjuk a tortánkat. Lapjában vagy ketté, vagy 3 lapba is vághatjuk. Megtöltjük a kockatortát a csokis krémmel.
  5. A kis szívformát is kettévágjuk, és megtöltjük a szamócás krémmel. Egymásra helyezzük, és a külsejét apró kis csillagcsöves habzsákkal, kidíszítjük, tetszés szerint. Jó étvágyat!!

Csokoládékrém

  1. A tojást a liszttel kikeverjük. A tejet melegedni tesszük, és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet, és az előre elkészített gőz fölött folytatjuk a keverést.
  2. Belekockázzuk a 2 tábla csokoládét. A porcukrot kikeverjük a lágy vajjal. A teljesen kihűlt krémhez adjuk a porcukorral kikevert vajat.

Szamócás krém

  1. A pudingport a cukorral, és a 3 dl tejből keveset elvéve simára keverjük. Hozzáöntjük az egész tejet.
  2. Mérsékelt tűzön, folyamatos keveréssel besűrítjük. Az epret összetörjük, vagy átpasszírozzuk szitán, és hozzákeverjük a pudingos krémhez.
  3. A langyosra hűlt epres krémhez adjuk a vajat, amivel habosra keverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 254
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 31.

Ajánló

Én 3 lapba vágtam el, és így kentem meg a krémekkel. A szív formát két félből készítettem,(így adta ki a gáztepsi méret)egy papírsablont ráhelyezve vágtam ki! A díszítés is saját magamtól van.

Receptkategóriák

Kedvesem születésnapjára készítettem ezt a házi tortát, főzött krémekkel. A jól kidolgozott habos krém, és az saját díszítésem megtette a hatását, hisz a meghívottaknak nem győztem szeletelni.....:-))))

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Szamócás krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek