r
Nosalty Logó

Olasz epertorta mandulalikőrrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz epertorta mandulalikőrrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5244 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 657 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 5244 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 5 evőkanál mandulalikőrrel habbá keverjük, közben fokozatsan belekeverünk 12,5 dkg cukrot. Belekeverjük a felvert tojássárgáját. A liszetet elvegyítjük a keményítővel, és szintén beleforgatjuk. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos formába töltjük, és megsütjük. A tortalapot kissé hűlni hagyjuk, és vízszintesen 2 lapra vágjuk.
  2. Közben az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és leszedjük a csészeleveleket. A mandulát egy serpenyőben szárazon, zsíradék nélkül aranysárgára pirítjuk, és félreteszzük. Az alsó lapot tortakarikába tesszük, kirakjuk az eperrel (pár szemet félreteszünk a díszítéshez!).
  3. A tejet 7 dl tejszínnel és a maradék cukorral felforraljuk. A pudingport maradék mandulalikőrrel simára keverjük, és besűrűsítjük vele a tej-tejszín keveréket.
  4. A forró pudingmasszát az eperre simítjuk, azonnal rátesszük a másik tésztalapot, és kissé rányomjuk. A tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt a maradék tejszínt habbá verjük. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd a leveles mandulával és a maradék eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16077
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik szülinapomra készítették nekem ezt a tortát, azóta mindig ezt kérem:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek