r
Nosalty Logó

Csokoládés sütemény Katicától

Katica
Csokoládés sütemény Katicától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Teteje

466
Kalória
8.2g
Fehérje
42.1g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
24.4g
Víz
114.5g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
28.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 4662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1585 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 4662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 424 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Áztassuk be a mazsolát a rummal kevert meleg vízbe. A tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.
  2. A csokoládét a vajjal, a cukrokkal vízgőz fölött olvasszuk meg, és hagyjuk hűlni. Egy tálba tegyük bele a darált mogyorót, öntsük rá a lehűlt csokis keveréket, majd alaposan keverjük el a tojások sárgájával és a lecsepegtetett mazsolával.
  3. Most felváltva dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojásfehérjéket. Öntsük a tésztamasszát egy 30×11×5 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt őzgerincformába.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőbe téve, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Feltétlen végezzünk tűpróbát, és ha kell, inkább még süssük tovább, kicsit mérsékelve a hőfokot. A formában hagyjuk hűlni, de még langyosan borítsuk tálcára, és kenjük rá a sárgabaracklekvárt, hogy egy kicsit beigya.
  5. Ha kihűlt teljesen, 30 percre tegyük be a hűtőbe. Ezek után a tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és leszórjuk a durvára vágott mogyoróval. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládémázat, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel felszeletelve szervírozzuk.

Teteje

  1. A lekvárt egy kicsit keverjük át, hogy csomó ne maradjon benne. A csokoládét vízgőz felet össze olvasztjuk a vajjal. A mogyorót egy nylon zacskóban durvára törjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×11×5

Egy igazi adventi, akár karácsonyi sütemény. Dermedés után könnyen szeletelhető,  azonnal fogyasztható finomság. Nálunk azonnal a kedvencek listájára került. Készíthetjük dióval is, úgy is nagyon-nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek