Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méteres glutén- és tejmentesen

Méteres glutén- és tejmentesen
Méteres glutén- és tejmentesen
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta fontolgatom, hogy összehozom ezt a süteményt. A tészta eredetijét egy paleo receptgyűjteményben találtam, és mikor kipróbáltam mindjárt tudtam, hogy ez lesz a gluténmentes méteresem tésztája. Néhány napja ráleltem az egyik nagyáruházban a mandulatejre. Ennek nagyon megörültem, mert rizstejjel valahogy soha nem akartam kipróbálni a pudingkészítést, de most végre itt az alkalom. Annyira finomra sikerült, hogy így első sütés után meg is írom a receptjét, mert nincs rajta javítgatnivaló, mindössze csak annyi, hogy a fém forma helyett kénytelen leszek vásárolni egy szilikonost, mert ebből elég nehéz volt kivarázsolni a megsült tésztát.

Ez az adag egy őzgerincformára elegendő, én alufóliával elválasztottam a közepét, és így sütöttem ki együtt a két tésztát.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
  2. A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
  3. Majd folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégém öntjük bele a kókuszlisztet.
  4. Felezzük a tésztát, az egyik fél adagba belekeverjük a kakaóport.
  5. Az őzgerincformát (ha fém ki kell kenni, majd rizsliszttel beszórni) középen elválasztjuk, majd beletöltjük a tésztát.
  6. Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel, vagy cukorral alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
  7. Ha a tészta kihűlt, egy jó éles késsel egyforma vastagságú szeleteket vágunk belőle (melegen morzsálódik).
  8. Váltogatva összeragasztjuk a sárga és a barna szeleteket a krémmel.
  9. Ha elkészültünk, akkor vízfürdőn felmelegítjük az étcsokit. Hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk a süteményt.
  10. Egy hűtőben eltöltött éjszaka után szépen szeletelhető. Ferdén vágjuk a szeleteket, így kapunk csíkos süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 179
elküldve: 7
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszlisztes méteres, méteres kalács tej és lisztmentesen, tejmentes méteres

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AnnaML
AnnaML / AnnaML Sun, 2014-04-20 14:40

Sziasztok en szojatejjel sutok mindig mindent , megkezdve a pudingot a crema pasticciere-t ugye ez olasz tojasos krem ami nagyon finom es altalaban amihez tej kell. Parom lactoz allergias unokaocsenk pedig a glutenre de en mindig ossze tudom tenni a kettot , jo sutes fozest az olaszoktol.
Udv: Anna

gabor81
gabor81 Sat, 2013-11-30 15:13

Nyugodtan lehet a pudingot rizstejből készíteni. Mi rizstejből és vízből szoktuk fele-fele arányban elkészíteni a pudingot, s ugyanolyan finom, mintha tejből készülne :) A rizstejből a The Bridge a legjobb (remélem nem baj, ha kiírtam a nevét). Egyébként jól hangzik a recept, ki fogjuk próbálni :)

1035
csokoládés pudingpor 0.5 csomag
mandulatej 1.5 dl
ghee 125 g
cukor 50 g
kókuszliszt 100 g
0.5 tk
szódabikarbóna 0.5 tk
tojás 8 db
szőlőmagolaj 120 ml
xilit 180 g
vanília kivonat 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 100 g
kókuszolaj 1 teáskanál