Nosalty Logó

Méteres glutén- és tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Méteres glutén- és tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1040 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 315 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 1040 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1458 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 4167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A krémhez

  1. Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
  2. A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
  3. Majd folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégém öntjük bele a kókuszlisztet.
  4. Felezzük a tésztát, az egyik fél adagba belekeverjük a kakaóport.
  5. Az őzgerincformát (ha fém ki kell kenni, majd rizsliszttel beszórni) középen elválasztjuk, majd beletöltjük a tésztát.
  6. Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel, vagy cukorral alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
  7. Ha a tészta kihűlt, egy jó éles késsel egyforma vastagságú szeleteket vágunk belőle (melegen morzsálódik).
  8. Váltogatva összeragasztjuk a sárga és a barna szeleteket a krémmel.
  9. Ha elkészültünk, akkor vízfürdőn felmelegítjük az étcsokit. Hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk a süteményt.
  10. Egy hűtőben eltöltött éjszaka után szépen szeletelhető. Ferdén vágjuk a szeleteket, így kapunk csíkos süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6573
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lillus-M 19 recept

Régóta fontolgatom, hogy összehozom ezt a süteményt. A tészta eredetijét egy paleo receptgyűjteményben találtam, és mikor kipróbáltam mindjárt tudtam, hogy ez lesz a gluténmentes méteresem tésztája. Néhány napja ráleltem az egyik nagyáruházban a mandulatejre. Ennek nagyon megörültem, mert rizstejjel valahogy soha nem akartam kipróbálni a pudingkészítést, de most végre itt az alkalom. Annyira finomra sikerült, hogy így első sütés után meg is írom a receptjét, mert nincs rajta javítgatnivaló, mindössze csak annyi, hogy a fém forma helyett kénytelen leszek vásárolni egy szilikonost, mert ebből elég nehéz volt kivarázsolni a megsült tésztát. Ez az adag egy őzgerincformára elegendő, én alufóliával elválasztottam a közepét, és így sütöttem ki együtt a két tésztát.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gratula: kulonosen a diatat figyelembe veve!

Törölt felhasználó

Nyugodtan lehet a pudingot rizstejb?l készíteni. Mi rizstejb?l és vízb?l szoktuk fele-fele arányban elkészíteni a pudingot, s ugyanolyan finom, mintha tejb?l készülne :) A rizstejb?l a The Bridge a legjobb (remélem nem baj, ha kiírtam a nevét). Egyébként jól hangzik a recept, ki fogjuk próbálni :)

AnnaML

Sziasztok en szojatejjel sutok mindig mindent , megkezdve a pudingot a crema pasticciere-t ugye ez olasz tojasos krem ami nagyon finom es altalaban amihez tej kell. Parom lactoz allergias unokaocsenk pedig a glutenre de en mindig ossze tudom tenni a kettot , jo sutes fozest az olaszoktol. Udv: Anna

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek