Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös kalács

Tojáslikőrös kalács
Tojáslikőrös kalács
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom kalácsrecept nemcsak a húsvéti asztalra.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához átszitáljuk a lisztet egy nagy keverőtálba, nyomjunk mélyedést a közepébe. Az élesztőt és ½ ek cukrot a langyos tejben felolvasztjuk. Az élesztős tejet öntsük a liszt közepébe, keverjük el egy kis liszttel. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kb. 15 percig kelni.
  2. A maradék cukrot, a kockára vágott vajat, a tojást, a vaníliarúd kikapart magját, a tojáslikőrt és a sót az elő tésztához adjuk, sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. Egy 25x8x12 cm-es püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk.
  4. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, és kb. 10 percet hagyjuk pihenni. Majd két, kb. 35-40 cm hosszú rudat sodrunk, a két rudat összefonjuk, és az előkészített formába helyezzük.
  5. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg duplájára nő.
  6. A kalácsot megkenjük a tejjel elkavart tojássárgával, és megszórjuk a jégcukorral.
  7. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük (15-20 perc után a kalácsot takarjuk le sütőpapírral).
  8. Kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x8x12 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 438
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács likőrrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

475
finomliszt 400 g
tej 75 ml
cukor 3 ek
friss élesztő 21 g
vaj 75 g
tojáslikőr 150 ml
vanília 1 db
tojás 1 db
1 csipet
tej 1 ek
tojássárgája 1 db
jégcukor 1 ek