Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés narancshabkrém

Csokoládés narancshabkrém
Csokoládés narancshabkrém
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon dekoratív édesség, nálunk ünnepi alkalmakra készül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a poharakat készítjük elő. Kiválasztunk 6 szép kelyhet vagy poharat. A csokit 1-2 evőkanál olaj hozzáadásával forró vízfürdőben felolvasztjuk. Egy-két evőkanálnyit a poharak aljára kanalazunk, és lágy ívekben kissé felfolyatjuk a pohár oldalára.
  2. 1 cs vaníliás cukrot felforralunk a tejjel, 10 percig pihentetjük.
  3. A narancsokat forró víz alatt megsúroljuk.
  4. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és apránként az átszűrt tejet. Simára keverjük, és forró vízbe állítjuk, vagy gőz fölé tesszük. Kevergetve besűrítjük.
  5. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a narancsok héját, belekeverjük a narancslikőrt ill. lét.
  6. Habbá verünk 3 dl tejszínt: amikor kissé már felverődött hozzáadjuk a zselatinfixet, és készre verjük.
  7. Beleforgatjuk a kihűlt krémbe.
  8. Poharakba szedjük.
  9. A maradék tejszínt kissé felverjük egy csomag vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habfixálót, és készre verjük.
  10. Csillagcsőrös habzsákból a krémek tetejére nyomjuk.
  11. Tovább díszíthetjük kandírozott naranccsal, csokiforgáccsal. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 508
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
kategória: édes krém
nehézség: közepes
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes csokikrém, narancsos csokoládékrém, tejszínhabos krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Édrien
Édrien Wed, 2013-01-02 11:42

Kedves Ági!
Gusztusos, bekanalazni való a krém, amit csináltál. A kellemes kinézetétől megijedek. Mármint attól, hogy hogy szedem ki a pohárból a csokit? Mert tényleg szép így felfuttatva, de nem marad benne???
Kívánok neked sok-sok finom feltöltött receptet az új évben: Adrien

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2013-01-02 16:19

Köszi a dicséretet. Hogy benne marad-e a csoki, attól függ, mennyi olajat teszel hozzá. Ha olyan sűrűségű, hogy tudod folyatni, akkor biztos hogy nem tapad oda. Ha viszont annyira sűrű, hogy nem folyik, csak kenni lehet, nahát akkor csak kapargatva jön le.
Üdv. Ági

621
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tej 3.5 dl
narancshéj 3 narancsból nyert
tojássárgája 4 db
cukor 12 dkg
finomliszt 2.5 dkg
zselatinfix 1 csomag
cointreau 50 ml
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
kandírozott narancshéj 2 dkg
csokoládéforgács 1 ek