r
Nosalty Logó

Csokoládés narancshabkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Csokoládés narancshabkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3727 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1667 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 3727 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a poharakat készítjük elő. Kiválasztunk 6 szép kelyhet vagy poharat. A csokit 1-2 evőkanál olaj hozzáadásával forró vízfürdőben felolvasztjuk. Egy-két evőkanálnyit a poharak aljára kanalazunk, és lágy ívekben kissé felfolyatjuk a pohár oldalára.
  2. 1 cs vaníliás cukrot felforralunk a tejjel, 10 percig pihentetjük.
  3. A narancsokat forró víz alatt megsúroljuk.
  4. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és apránként az átszűrt tejet. Simára keverjük, és forró vízbe állítjuk, vagy gőz fölé tesszük. Kevergetve besűrítjük.
  5. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a narancsok héját, belekeverjük a narancslikőrt ill. lét.
  6. Habbá verünk 3 dl tejszínt: amikor kissé már felverődött hozzáadjuk a zselatinfixet, és készre verjük.
  7. Beleforgatjuk a kihűlt krémbe.
  8. Poharakba szedjük.
  9. A maradék tejszínt kissé felverjük egy csomag vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habfixálót, és készre verjük.
  10. Csillagcsőrös habzsákból a krémek tetejére nyomjuk.
  11. Tovább díszíthetjük kandírozott naranccsal, csokiforgáccsal. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4818
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Nagyon dekoratív édesség, nálunk ünnepi alkalmakra készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek