r
Nosalty Logó

Csokoládés diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Csokoládés diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Összesen 881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Összesen 5281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Összesen 354 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    359.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4660.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    509 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2017 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 5281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Elkészítés

Tésztához

  1. Olvasszuk meg a vajat, és tojással, kristálycukorral keverjük ki. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, a kakaót. Amikor egyállagú, szórjuk bele a diót és reszelt csokoládét.
  2. Kivajazott, lisztezett formába öntsük bele, és 180 fokon, 25-30 percig süssük. Amikor megsült és kihűlt, középen, párhuzamosan az asztal lapjával, vágjuk félbe.
  3. Az így kapott két tortakarikának a vágási felületét kenjük be finom baracklekvárral.
  4. A tejszínből 1 dl-t melegítünk, 2 dl-t pedig habbá verünk. A tejszínt, vajat, mézet, darált diót, meggyet, rumot főzzünk fel, és amikor szobahőmérsékletre visszahűlt, keverjük hozzá a tejszínből felvert habot. A krém nagy részét halmozzuk a fél tortalapra, majd tegyük rá lekváros felével lefelé a másik fél tortalapot.
  5. Igazítsuk el a maradék krémet a tetején, majd olvasztott tejcsokoládéval vonjuk be!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6519
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokoládés diótorta
Buday Péter 18 recept

Szeretem a csokit. De ki nem? A diót is szeretem. Azt viszont már többen nem. Amikor a csoki és a dió belekerül egy piskóta alapba, és úgy sül meg, hát az nagyon finom. Az ilyen süteményeknek nem csak a nagymamám volt a nagymestere, hanem az egyik kollégám, aki szerintem ebben az országban az egyik legjobb cukrász. Frici barátomtól szoktam ezeket a recepteket ellesni.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek