Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta olajos piskóta alappal

Diótorta olajos piskóta alappal
Diótorta olajos piskóta alappal
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán diós torta, hiszen a tésztájában, a krémben és a grillázsban is van dió! Dió imádóknak kötelező! Nem tömény, jól szeletelhető és nem is túl bonyolult.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta tészta

Krém

Grillázs

ajánlat

24-25 cm-es tortaformában készítjük el a piskótát.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tészta

  1. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a cukros masszához a tejet, az olajat és egy csipet sót.
  4. A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a korábban ledarált diót és a sütőport, majd robotgéppel csomómentesre keverjük.
  5. Fokozatosan, óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. A formánk alját sütőpapírral béleljük ki.
  8. Alsó-felső sütési funkción kb. 25 percig sütjük.
  9. Tűpróbával többször ellenőrizzük a sütés vége felé.
  10. A formából kiborítva egy rácson hagyjuk kihűlni a kész piskótát.

Krém

  1. A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. Kikeverjük a vajat a cukorral, és hozzáadjuk fenti lisztes-tejes részhez.
  3. Végül beleforgatjuk a darált diót is.

Dió grillázs

  1. A diós grillázshoz először a cukrot egy serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg durvára tört diót , utána gyorsan sütőpapírra öntjük.
  2. Amikor már megszilárdult, beletehetjük egy zacskóba, és úgy törjük össze.
  3. Végül a torta alapra rásimítjuk a krémet, és a tetejére szórjuk a grillázst.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kacorka

Mióta szakács: 2015.01.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nagyon diós torta, diótorta diós krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erawinklar52
erawinklar52 Thu, 2019-12-26 19:14

Elkészítettem, isteni finom! Köszönöm a receptet, az egész családnak nagyon ízlett! :)

1488
cukor 160 g
finomliszt 200 g
dió 50 g
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 300 ml
finomliszt 3 púpozott ek
vaj 150 g
cukor 100 g
dió 150 g
cukor 50 g
dió 35 g