r
Nosalty Logó

Csokoládés-diós torta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Csokoládés-diós torta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1756 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.
  3. A sárgájákat a cukorral fehéredésig verjük/habosítjuk. Hozzákeverjük az olajat, az olvasztott csokoládét és a lisztet. Egyneművé keverjük, és óvatosan hozzákeverjük a kemény tojáshabot.
  4. Egy tortaformát kikenünk, és kilisztezünk, vagy kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  5. Amikor megsült, kivesszük, és hagyjuk 10 percet hűlni. Kivesszuk a formából, és a torta tetejéből levágunk kb. 1 cm-t.
  6. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk. Beleöntjük a darált diót, és 2-3 percet főzzük.
  7. Hagyjuk kihűlni, és belemorzsoljuk a levágott tortadarabot.
  8. A vajat a diós keverékkel habosra keverjük.
  9. A díszítéshez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  10. Összeállítjuk a tortát. A tortát visszatesszük a formába. Megkenjük a lekvárral, erre rákenjük a vajas, diós krémet. Erre rákenjük a tejszínhabot, és betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy a diós krém megdermedjen.
  11. Tálaláskor reszelhetünk rá csokoládét, vagy szórhatunk rá darált vagy tört diót.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11359
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy Húsvéti sütemények című újságban olvastam, és mivel anyukámnak húsvét után volt a születésnapja, így elkészítettem neki szülinapi tortának. Nagyon finom és egyszerű sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek