r
Nosalty Logó

Csokoládés-diós torta 3.

Maria.
Csokoládés-diós torta 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

522
Kalória
7.4g
Fehérje
41.4g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
40.1g
Víz
136.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
28.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1756 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.
  3. A sárgájákat a cukorral fehéredésig verjük/habosítjuk. Hozzákeverjük az olajat, az olvasztott csokoládét és a lisztet. Egyneművé keverjük, és óvatosan hozzákeverjük a kemény tojáshabot.
  4. Egy tortaformát kikenünk, és kilisztezünk, vagy kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  5. Amikor megsült, kivesszük, és hagyjuk 10 percet hűlni. Kivesszuk a formából, és a torta tetejéből levágunk kb. 1 cm-t.
  6. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk. Beleöntjük a darált diót, és 2-3 percet főzzük.
  7. Hagyjuk kihűlni, és belemorzsoljuk a levágott tortadarabot.
  8. A vajat a diós keverékkel habosra keverjük.
  9. A díszítéshez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  10. Összeállítjuk a tortát. A tortát visszatesszük a formába. Megkenjük a lekvárral, erre rákenjük a vajas, diós krémet. Erre rákenjük a tejszínhabot, és betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy a diós krém megdermedjen.
  11. Tálaláskor reszelhetünk rá csokoládét, vagy szórhatunk rá darált vagy tört diót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát egy Húsvéti sütemények című újságban olvastam, és mivel anyukámnak húsvét után volt a születésnapja, így elkészítettem neki szülinapi tortának. Nagyon finom és egyszerű sütemény.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...