r
Nosalty Logó

Diós torta Smaragd konyhájából

Smaragd konyha
Diós torta Smaragd konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

484
Kalória
12.4g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
36.5g
Zsír
36.3g
Víz
176.9g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 5806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    437.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    2123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7144 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    3120 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1805 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    1622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 5806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Diós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük robotgeppel, majd lassan hozzákeverjük az átszitált, liszttel elkevert darált dió és a sütőpor keveréket.
  3. Ehhez gyengéden hozzákeverjük a kemény fehérjehabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180-200 fokon sütjük, míg a teteje szép pirosas nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kész, sodródeszkára kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Diós krém

  1. A tejet odatesszük a liszttel, vaníliás cukorral, és felfőzzük kevergetve, hogy le ne ragadjon.
  2. Ha besűrűsödött, akkor levesszük, és néha átkevergetve kihűtjük.
  3. A puha vajat kikeverjük habosra a porcukorral és a rummal.
  4. A darált diót belekeverjük a tejes masszába, majd hozzákeverjük a habos vajat.
  5. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a benne lévő vaj megdermessze a krémet.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, és még vízszintesen is kettévágjuk, hogy négy tésztalapot kapjunk.
  2. Mindegyik tésztalapra kenünk a krémből, és egymásra tesszük őket. Még kívülről is megkenjük a krémmel az oldalát is. A tetejére szórhatunk darát diót, és dió negyedekkel még díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35*25

A férjem munkatársa a családjával jött hozzánk az ünnepek között, és ez alkalomra készülvén sütöttem ezt a hagyományos diós tortát. Kerek formában is készíthetjük. Bármilyen alkalomra remek.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...