r
Nosalty Logó

Diós torta Smaragd konyhájából

Smaragd konyha
Diós torta Smaragd konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

484
Kalória
12.4g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
36.5g
Zsír
36.3g
Víz
176.9g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 5806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    437.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    2123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7144 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    3120 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1805 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    1622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 5806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Diós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük robotgeppel, majd lassan hozzákeverjük az átszitált, liszttel elkevert darált dió és a sütőpor keveréket.
  3. Ehhez gyengéden hozzákeverjük a kemény fehérjehabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180-200 fokon sütjük, míg a teteje szép pirosas nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kész, sodródeszkára kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Diós krém

  1. A tejet odatesszük a liszttel, vaníliás cukorral, és felfőzzük kevergetve, hogy le ne ragadjon.
  2. Ha besűrűsödött, akkor levesszük, és néha átkevergetve kihűtjük.
  3. A puha vajat kikeverjük habosra a porcukorral és a rummal.
  4. A darált diót belekeverjük a tejes masszába, majd hozzákeverjük a habos vajat.
  5. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a benne lévő vaj megdermessze a krémet.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, és még vízszintesen is kettévágjuk, hogy négy tésztalapot kapjunk.
  2. Mindegyik tésztalapra kenünk a krémből, és egymásra tesszük őket. Még kívülről is megkenjük a krémmel az oldalát is. A tetejére szórhatunk darát diót, és dió negyedekkel még díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35*25

A férjem munkatársa a családjával jött hozzánk az ünnepek között, és ez alkalomra készülvén sütöttem ezt a hagyományos diós tortát. Kerek formában is készíthetjük. Bármilyen alkalomra remek.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek