r
Nosalty Logó

Tej- és lisztmentes diótorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tej- és lisztmentes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    491.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    282 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9413.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2326 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1098 mg
  • Foszfor
    4155 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1778 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 5818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a cukrokkal és a sütőporral habosra keverjük. A tojásfehérjét is felverjük.
  2. A cukros masszához hozzáadjuk a darált diót és a kukoricaprézlit, majd a habot is beledolgozzuk.
  3. A tésztát egy kivajazott, csatos tortaformába öntjük, majd 170 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőben megsütjük. 30 perc alatt meg is sül a tésztánk. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
  4. A darált diót a prézlivel megfuttatjuk a rizstejben, és a vajat kikeverjük a cukorral. Mikor a diós massza kihűlt, hozzáadjuk a másik masszát és a rumot.
  5. A kihűlt tésztát 3 részre osztjuk, megkenjük, és beborítjuk a krémmel. Végül a fél diókkal és az egész mandulákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4992
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 18.

Receptkategóriák

Karácsonyra készítettem el ezt a tortát. Mivel nálunk ilyenkor a diós sütemények mindig terítéken vannak, gondoltam, megpróbálkozom egy diós tortával. Laktató édesség, de érdemes megkóstolni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!