r
Nosalty Logó

Tej- és lisztmentes diótorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tej- és lisztmentes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    491.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    282 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9413.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2326 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1098 mg
  • Foszfor
    4155 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1778 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 5818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a cukrokkal és a sütőporral habosra keverjük. A tojásfehérjét is felverjük.
  2. A cukros masszához hozzáadjuk a darált diót és a kukoricaprézlit, majd a habot is beledolgozzuk.
  3. A tésztát egy kivajazott, csatos tortaformába öntjük, majd 170 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőben megsütjük. 30 perc alatt meg is sül a tésztánk. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
  4. A darált diót a prézlivel megfuttatjuk a rizstejben, és a vajat kikeverjük a cukorral. Mikor a diós massza kihűlt, hozzáadjuk a másik masszát és a rumot.
  5. A kihűlt tésztát 3 részre osztjuk, megkenjük, és beborítjuk a krémmel. Végül a fél diókkal és az egész mandulákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4992
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 18.

Receptkategóriák

Karácsonyra készítettem el ezt a tortát. Mivel nálunk ilyenkor a diós sütemények mindig terítéken vannak, gondoltam, megpróbálkozom egy diós tortával. Laktató édesség, de érdemes megkóstolni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!