Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrémes szedertorta

Csokoládékrémes szedertorta
Csokoládékrémes szedertorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom! Régi receptem, már többször megsütöttem, sokak örömére!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, végül rászitáljuk a sütőporral és étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
  2. A masszát az alján sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kész piskótáról a papírt azonnal lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni (akár előző este is elkészíthetjük).
  3. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk. A kétféle csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket és a habtejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jó alaposan, fehéredésig keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáadjuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a kétféle habot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alját visszahelyezzük a kapcsos tortaformába, melyet körben sütőpapírral kibélelünk. Az elkészült krémet a piskótára simítjuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe kb. 1 órára, hogy megkössön.
  5. A díszítéshez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és vékonyan sütőpapírral letakart tálcára kenjük (6-8 cm széles csíkokban), és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  6. A tejszínt a porcukorral felverjük. A piskóta tetejét ráhelyezzük a megdermedt krémre, majd bekenjük a tejszínhabbal a tortát.
  7. Az étcsokoládé csíkról lehúzzuk a sütőpapírt, nagyobb darabokra tördeljük, és a torta oldalára nyomkodjuk. A tetejét pedig sűrűn beborítjuk a szépen kiválogatott szederszemekkel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 754
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes szedertorta, szedres csokitorta, tejszínes csokikrémes szedertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

813
tojás 3 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 8 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
sütőpor 1 teáskanál
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 2 db
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 10 g
habtejszín 2 dl
szeder 60 dkg
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 3 dl
porcukor 1 teáskanál