Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos csokitorta

Kókuszos csokitorta
Kókuszos csokitorta
67 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adott egy 2 éves kisfiú, aki szereti a csokit, szereti a kókuszt, mostanában barátkozik az eperrel. És most 3 éves lesz. Hát hogy máshogy lehetne ezt ünnepelni?!

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben lassan hozzáadjuk a cukrokat.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, lassan tovább keverjük, ekkor már fakanállal, semmiképp nem robotgéppel.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és több adagban a masszához szitáljuk, amit szintén alaposan, de óvatosan elkutyulunk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. Kivajazzuk két 16 cm-es tortaforma oldalát, kilisztezzük. Az alját sütőpapírral béleljük. A tésztát egyformán elosztjuk. (Ha nincs 2 forma, akkor amíg sül az első kör, a másodikat tegyük hűtőbe!)
  6. Kb. 20 perc alatt megsütjük, de tűpróbával ellenőrizzük!

Krém

  1. A csokit kockákra törjük, vízgőz felett olvasztjuk, míg folyékony lesz. Nem lehet vizes semmi, amihez a csoki hozzáér, mert a víz összerántja a csokoládét, és csomós lesz.
  2. A krémhez való tojásokat feltörjük, lábasba öntjük, összekeverjük cukorral, legkisebb lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg az ujjunkat hozzáérintve nem csíp.
  3. Levesszük az edényt a tűzről, keverőtálba tesszük még melegen a cukros tojást, és kihűlésig legnagyobb fokozaton verjük a robotgéppel. Amikor már biztosan nem meleg, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a szobahőmérsékletű, kockázott vajat.
  4. A csokit a többi hozzávalóhoz csorgatjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. A csokikrém 1/5-öd részét egy másik edénybe tesszük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket: ebből lesz a kókuszos-csokis réteg.

Összerakás

  1. A piskótákat három részre vágjuk. Két aljat használunk és két középső részt. Így a tetejét nagyon vékonyan vágjuk le, csak leegyenesítjük a felső lapot.
  2. Egy aljat visszateszünk a tortagyűrűbe, és rá kerül egy réteg csokikrém. Középre kerül a kókuszos csokikrém, amire még szórunk egy kis plusz reszeléket. A felső réteg ismét sima csokikrémes lesz.
  3. Hűtőbe tesszük a tortát és a maradék krémet 3 órára, hogy kellően dermedjenek a krémek.
  4. Amikor kivesszük, egy éles kést a gyűrű belső oldalához szorosan fogva végigvezetünk, és elválasztjuk a tortát a formától.
  5. A maradék krémmel és egy palacsintasütő lapáttal burkoljuk a tortát kívülről. Majd ismét hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Vízgőz felett felmelegítjük a díszítésre szánt csokit. Felét vajjal elkeverjük, gyors mozdulattal a torta közepére öntjük, és határozott mozdulattal a széléhez húzzuk a folyékony csokit. Forgatjuk, hogy szépen le-lefolyjon az oldalára is a csoki.
  2. A csoki egy kisebb részét zsírpapírra kenjük, formázzuk, hagyjuk megdermedni, majd ráírjuk a jókívánságot. Ez lesz a tábla.
  3. A fehér csokit is vízgőz felett megolvasztjuk.
  4. A maradék csokival, a fehércsokival és a kókusszal az epreket díszítjük.
  5. Az eprek felhelyezésénél használhatunk fogpiszkálókat a stabilabb rögzítés érdekében.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csupa csoki torta, kókuszkrémes csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1204
tojás 6 db
finomliszt 60 g
étkezési keményítő 40 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
nádcukor 140 g
vaníliás cukor 10 g
vaj 1 tk
tojás 6 db
nádcukor 280 g
vaníliás cukor 20 g
vaj 360 g
étcsokoládé 360 g
kókuszreszelék 3 ek
kókuszreszelék 2 teáskanál
eper 30 dkg
kókuszreszelék 3 teáskanál
étcsokoládé 180 g
vaj 70 g
fehér csokoládé 50 g