Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta a legegyszerűbben

Csokitorta a legegyszerűbben
Csokitorta a legegyszerűbben
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom nem szereti a tömör krémű tortákat, ezért egy lágyabb tortát szoktunk készíteni, ami habtejszínből készül. Sokkal finomabb, lágyabb és egyszerűbb.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. Vajazzuk ki a tortaformánkat, majd szórjuk be liszttel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a fele cukorral. A sárgájákat is felverjük habosra a maradék cukorral, és 2 evőkanál vízzel ( amíg nem lesz a sárgája fehéres, habos színű nem lesz).
  3. Külön tálba keverjük össze a liszttel a sütőport, majd keverjük össze a tojásokat és adagoljuk hozzá a lisztet. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta már megsült, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha már kihűlt, vágjuk 3 felé a piskótát.

Krémhez

  1. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és olvasszuk bele a csokoládét, majd keverjük bele a vajat és a cukrot.
  2. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval.
  3. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot.

Tetőhöz

  1. A csokoládét megpuhítjuk gőz fölött. Mindig jó minőségű csokoládét használjunk, kakaótartalma 50 % felett legyen, és az olvasztásához tördeljük össze kis darabokra. Lassan történjen az olvasztás, ugyanis, ha túlhevítjük, összecsomósodhat. A vajat is beleolvasztjuk, és hozzáadjuk a pár csepp olajat, hogy szép fényes legyen.

Összeállítás

  1. A krémünket 3 részre osztjuk plusz egy kis részt elteszünk a díszítéshez. Megkenjük a legalsó lapot a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük óvatosan a középső lapot, és azt is szépen megkenjük a krém második harmadával. Az utolsó lapot is rátesszük, és a maradék krémmel beborítjuk a torta felületét.
  2. A félretett krémmel az alját telenyomjuk habpöttyökkel, majd a tetejét is, hogy a csokimáz ne tudjon lefolyni róla. Legvégén ráöntjük a csokimázat, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. Ha van kedvünk, marcipánnal kidíszíthetjük a tortát, hogy hangulatosabb legyen.
  4. Tálaláskor ügyeljünk arra, mikor a tortát felvágjuk, hogy langyos vízbe mártott késsel vágjuk fel, hogy a csoki ne törjön el rajta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 329
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikcsu konyhája

Mióta szakács: 2016.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, tejszínes csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

496
tojás 6 db
porcukor 120 g
finomliszt 180 g
1 csipet
sütőpor 1 csomag
víz 2 ek
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 3 dl
tejcsokoládé 200 g
vaj 60 g
étcsokoládé 100 g
vaj 50 g
napraforgó olaj 3 csepp