Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis piskóta mackó

Csokis piskóta mackó
Csokis piskóta mackó
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több éve megvan ez a macis szilikonformám, de szinte alig használom. Pedig nagyon jól lehet vele dolgozni, és aranyos lesz a végeredmény! :)  Egyetlen hibája talán az, hogy nagyon morbid felvágni, de persze egyben mókás is, inkább fekete komédiába illő jelenet, hogy ki melyik részét kapta a macinak... 

Magát a sütit el lehet készíteni tepsibe, meg más formába is, de a csoki miat szilikonosban célszerű, így biztos nem ég oda a csoki! ;)

A készítésről találtok még több képet itt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha van ilyen formád, és kisült a maci, fel lehet "öltöztetni" tejszínhabbal, drazsékkal, rokokóval, cukorgyöngyökkel. Szülinapokra bevált! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettészedjük, s a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadunk 2 cs vanillin cukrot.
  2. A sárgájához adjuk a kristálycukrot, és ezt is habosra verjük. Majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, olajat, sütőport, vanília aromát, egy kiskanál fahéjat és egy csipet sót, majd homogénre keverjük.
  3. Végül a habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. (Én maci alakú szilikonformával dolgoztam, így nem kellett kikenni.) De ha tepsivel dolgoztok, akkor alaposan vajazzátok és lisztezzétek ki. Öntsük bele a piskóta masszát (nekem ez a maciformám kisebb, mint egy átlag tepsi, így maradt még a masszából, ezért lett belőle még 12 minimuffin is).
  5. A csokikat kockázzuk fel, és tegyük a mikróba 350 W-on 3 percre. Adjunk hozzá egy kis kakaóport is, és keverjük el. Majd egy evőeszközzel csurgassuk a piskótára.
  6. Körülbelül 50 percig sül, 10 percet nagylángon, és a maradékon takarékon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 235
elküldve: 4
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis mackó, mackó formájú csokoládés sütemény, csokismackó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pirieule
pirieule Tue, 2012-12-04 10:31

Nagyon jól néz ki, de a csoki késöbb kemény lesz benne. A tésztája finom.

553
tojás 6 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 150 g
finomliszt 250 g
tej 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 10 ml
fahéj 1 kk
1 csipet
étcsokoládé 5 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek