Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagyasztóláda torta

Fagyasztóláda torta
Fagyasztóláda torta
150 perc / előkészület: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sógorom 40 éves lett. Egy cégnél fagyasztókat tisztít és javít, többek között a Tesco-ban. Innen jött az ötlet, hogy  fagysztóládát kap tortaként. Az ötlet jó volt, de nehezen ment a kivitelezés. Először a "láda" külső szélére ültettem a figurát, de lehúzta a torta szélét. Sajnos az meg is látszik. Így a figurát beültettem a "ládába". Remélem még holnap is ott gubbaszt. Nehezen ment a fondantot rátenni, több részletben sikerült csak. Most valahogy sokat bénáztam, meg is látszik a tortán, nem lett szép egyenletes kívülről.

Így utólagos tapasztalat: egy kicsike világos krémet érdemes készíteni, mert a tortát kívülről jobb világos krémmel bekenni, mert a fondant ugyebár fehér. Eszembe juthatott volna előbb is, de sebaj!

A torta tésztája és kréme Nassoló Naplopó  Dobos torta receptje alapján készült, csak más lett belőle. Köszönet érte.

hozzávalók / 6 adag

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

ajánlat

Ünnepi alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérünk mindent.
  2. Egy tálba tesszük az olajat, a tejet, a 10 dkg cukrot és a tojássárgákat, amit kicsit összekeverünk, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral.
  3. Lassan keverjük a robotgéppel, majd 1-2 percig  magasabb fokozaton verjük.
  4. A tojásfehérjéket a 4 dkg cukorral, sóval és citromlével kemény habbá verjük, majd kis adagokban belekerjük a masszába.
  5. A kakaós tésztát ugyanígy elkészítjük.
  6. A sütőt bemelegítjük 175 fokra. Egy  magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk.
  7. A masszákat felváltva bekanalazzuk a tepsibe, majd megütögetjük az alját, hogy kijöjjön a levegő.
  8. Betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
  9. Amikor megsült, egy sütőpapírra borítjuk fejjel lefelé. Letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  10. Krém: a tojást a cukorral, vaníliás cukorral egy lábasban feltesszük hevíteni, amíg a cukor felolvad, majd még melegen habverővel elkezdjük felverni addig, amíg kihűl.
  11. Ha kihűlt, a hűtőből kivett vajat felkockázva a robotgéppel hozzákeverjük a tojásos masszához.(nem baj ha darabos).
  12. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, a kakaót hozzákeverjük, és jól elkeverjük, majd kicsit betesszük a hűtőbe.
  13. A kihűlt tésztát keresztbe kettévágjuk, és az oldalát szépre vágjuk. A téglalap formákat háromba vágjuk, és kettő lap kivételével megkenjük krémmel.
  14. A két kimaradt lapnak kivágjuk belsejét, hogy csak pereme maradjon, majd bekrémezzük, és rátesszük a többi lapra. Megkenjük kívülről is a krémmel, majd kicsit pihentetjük, és szépen eldolgozzuk a krémet, hogy egyenletes legyen.
  15. Bevonjuk a fondanttal, és díszítjük kedvünkre.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x19 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fantázia tora, láda alakú torta, születésnapi torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1328
tojás 2 db
cukor 14 dkg
finomliszt 175 g
napraforgó olaj 75 ml
tej 75 ml
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
citromlé 2 csepp
tojás 2 db
cukor 14 dkg
finomliszt 170 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 75 ml
tej 75 ml
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
citromlé 2 csepp
tojás 2 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 12 dkg
étcsokoládé 13 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
cukorfondant 50 dkg