Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes süveg

Csokis-meggyes süveg
Csokis-meggyes süveg
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy mexikói barátnőm készítette először ezt a sütit egy angol tábor keretében. Komoly fejtörést okozott, hogy minden amerikai alapanyag magyar megfelelőjét megtaláljuk. Azt hiszem nagyon jól sikerült :).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

ajánlat

Én jobban szeretem a kisebb sütiket, ezért az elkészítés során, amikor a tésztát cikkelyekre vágom, minden cikket még megfelezek, hogy kisebb háromszögeket kapjak.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nagy tálban forgassuk össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Ehhez a keverékhez adjunk hozzá 115 g hideg vajat apró kockákra vágva. A kézi mixer dagasztó fejével keverjük át jó alaposan, míg lágy morzsaszerűvé nem válik.
  4. Az étcsokit és az aszalt meggyet vágjuk apró darabokra, majd forgassuk bele a lisztes keverékbe.
  5. Egy kis mérőedénybe mérjük ki az írót, és adjunk hozzá 1 tk vaníliaaromát. Ezt a folyadékot keverjük hozzá a száraz keverékhez. Egy kanállal keverjük össze, de nem szabad nagyon eldolgozni.
  6. Lisztezett felületen 3-4 mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk belőle korongot: kb. 18-20 cm átmérőjűt és 3-4 cm magasat.
  7. Ezt a korongot vágjuk 8 cikkelyre.
  8. A tojást verjük fel kissé, és adjunk hozzá 1 ek írót vagy tejet. Ezzel a folyadékkal kenjünk meg minden süveget.
  9. A maradék porcukorból és a fahéjból készített keverékkel szórjuk meg a süvegeket.
  10. Ezután tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, mert megnőnek.
  11. 15-20 percig süssük.
  12. Ha szép aranyszínűek, akkor vegyük ki őket a sütőből, és gazdagon szórjuk meg porcukorral. A sütőt erős grill fokozatra állítva tegyük vissza a süvegeket karamellizálódni. Maximum 1 perc kell nekik, és figyelni kell, mert könnyen megég a cukor.
  13. Rácson hagyjuk kihűlni!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kzs1015

Mióta szakács: 2010.09.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

chocolate chip scones, csokoládés-meggyes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

967
finomliszt 280 g
porcukor 50 g
sütőpor 1.25 tk
szódabikarbóna 0.25 tk
0.25 teáskanál
vaj 115 g
étcsokoládé 100 dkg
meggy 80 g
vaníliaaroma 5 ml
író 160 ml
tojás 1 db
tej 1 ek
porcukor 2 ek
fahéj 0.25 teáskanál